Szukana fraza: Autor: czeremcha <1...@g...com>
Znaleziono: 762 wiadomości
2012-09-22 19:58:32 | czeremcha inne posty tego autora
W dniu sobota, 22 września 2012 21:48:42 UTC+2 użytkownik medea napisał: > Może szkopuł tkwi w tym, żeby nie nazywać tego mąką, bo mąką nie jest? > Pamiętam, że moja ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Mleko - biała śmierć.2012-09-22 20:01:12 | czeremcha inne posty tego autora
Mam wrażenie, że niektórzy za wszelką cenę chcą "naukowo" udowodnić i poprzeć swoją własną niechęć do tego czy owego. Jedni do mleka, inni do pomidorów, jeszcze inni ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Skrobia2012-09-23 08:10:01 | czeremcha inne posty tego autora
W dniu niedziela, 23 września 2012 00:06:02 UTC+2 użytkownik Chiron napisał: > No ale jak szef kuchni dobrego hotelu > twierdzi, ze jest różnica- to może cos jest na rzeczy ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: [prasa] Margaryny2012-09-23 10:42:19 | czeremcha inne posty tego autora
"Masło ma niską temperaturę rozkładu (punkt dymienia od ok 170 °C) - w wyniku ogrzewania przez dłuższy czas masła w wysokiej temperaturze powstaje rakotwórcza akroleina, zatem ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Wanilia2012-09-28 09:29:15 | czeremcha inne posty tego autora
W dniu czwartek, 27 września 2012 13:14:35 UTC+2 użytkownik medea napisał: > A ten ocet winny w bezie to w jakim celu? Lepiej się ubijają białka? > Pytam z ciekawości, nie ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Nie-lukier.2012-10-02 12:43:40 | czeremcha inne posty tego autora
W dniu poniedziałek, 1 października 2012 20:54:05 UTC+2 użytkownik Ikselka napisał: > >> Takie coś a la lukier, ale wilgotne, lepkie, nie twardniejce, a błyszczy - > ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Nie-lukier.2012-10-03 07:04:31 | czeremcha inne posty tego autora
A, już wiem o co ci chodzi... Penuche frosting wygląda podobnie na niektórych zdjęciach. Ale tylko na niektórych. Pewnie nie każdemu wychodzi ;-) Ania [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Nie-lukier.2012-10-04 19:22:21 | czeremcha inne posty tego autora
W dniu czwartek, 4 października 2012 00:14:26 UTC+2 użytkownik Fragile napisał: > Ale penuche icing nie jest, i nie powinno być półprzezroczyste, a o ile > dobrze zrozumiałam, ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Nie-lukier.2012-10-04 19:30:03 | czeremcha inne posty tego autora
A co powiesz na to... http://www.foodandwine.com/recipes/kaffir-lim e-cocon ut-glaze Albo to: http://www.foodandwine.com/recipes/rich-five- spice-g laze Albo to ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Nie-lukier.2012-10-05 13:14:53 | czeremcha inne posty tego autora
W dniu piątek, 5 października 2012 13:00:02 UTC+2 użytkownik Ikselka napisał: > http://www.tipy.pl/artykul_13033,jak-zrobic-s yrop-ku kurydziany.html Jakieś to naciągane... :-P ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia