Szukana fraza: Autor: Zbigniew Pieciul <m...@z...com>
Znaleziono: 52 wiadomości
2004-02-25 13:28:41 | Zbigniew Pieciul inne posty tego autora
Hmm, ja powiedzialbym: "narobilas mi smaku...", no bo ten smak, tego smaku... Ale jezyk jest zywy, wciaz sie zmienia... Kto glosuje za: "ten smak, tego smaka"? Czy juz ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: odnośnie szparagów2004-02-26 20:18:21 | Zbigniew Pieciul inne posty tego autora
Monika Biermann pisze: >> "Łukanio" <r...@w...pl> schrieb im Newsbeitrag >> rzecz związaną ze >>szparagami - jak je ugotować żeby były miękkie i ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Nowy program kulinarny!2004-03-21 01:16:01 | Zbigniew Pieciul inne posty tego autora
> Widzialem jeden program. Bardzo denerwuje mnie ruch kamery (jakis taki > niedbaly, ciagle w ruchu) i montaz (szybki jak w teledyskach). Prawie > dostalem choroby lokomocyjnej. ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: szybkie krojenie...2004-03-21 01:29:56 | Zbigniew Pieciul inne posty tego autora
Kama pisze: > W trikach Pascala napisano tak: > Szatkowanie dla niewprawnej ręki może być wyzwaniem. Ale na wszystko jest > rada. Po pierwsze: zaopatrz się w SZEROKI i OSRTY ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: [Pascal] jerkowane mieso2004-03-22 17:08:08 | Zbigniew Pieciul inne posty tego autora
> czy dla naszych polskich > kubkow smakowych taka ilosc chili nie bedzie przypadkiem pierwszym krokiem > do zabojstwa? Czy ktos z Was probowal juz takiej potrawy i czy jest ona do ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: ryba wedzona w domu2004-03-22 17:24:28 | Zbigniew Pieciul inne posty tego autora
> w 20 minut mam przepyszny obiad , o ile w tym czasi ugotuje sie ryz i > przygotuje grecka salatke > czego i Wam zycze > aga > ...a na drugi dzien n.p. na sniadanie, do ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
oliwa z oliwek?!2004-03-22 23:03:39 | Zbigniew Pieciul inne posty tego autora
Pytanie troche na marginesie, ale wazne, gdy sie notuje przepisy na uzytek innych osob... W sklepach etykietki obowiazkowo nazywaja produkt: "Oliwa z oliwek". Troche jak ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: [OT] Mimo wszystko2004-03-22 23:08:12 | Zbigniew Pieciul inne posty tego autora
Ewa (siostra Ani) N. wrote: > Le lundi 22 mars 2004 ŕ 20:19:20, Wladyslaw Los a écrit : > > >>In <c3n1ji$je1$1@inews.gazeta.pl> Kinga_'Słowotok'_Macyszyn ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: oliwa z oliwek?!2004-03-23 15:46:26 | Zbigniew Pieciul inne posty tego autora
>>Oliwa z oliwek, to oczywiście to samo co masło maślane ;=] > > > niby tak ale..... > http://sjp.pwn.pl/haslo.php?id=40143 > > Zatem: w kontekscie ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: moje podniebienie oszalalo z zachwytu...2004-03-26 19:12:11 | Zbigniew Pieciul inne posty tego autora
> > do sosu czosnkowego to jak ci jeszcze polece inne warzywa, ktore pieknie sie > z nim komponuja: kolorowe papryki syrowe, seler naciowy, cukinia i ogorlek w > slupki ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia