Szukana fraza: Autor: "plitkin" <p...@i...pl>
Znaleziono: 119 wiadomości
2005-01-07 10:08:26 | plitkin inne posty tego autora
> Musza byc takie duze? Ja to bym robila takie na "dwa chapsy", czyli duzy > orzech wloski albo mala mandarynka ;). Zasadniczo ja sie poprostu przyzwyczailem do duzych ;-) ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Produkty nie reklamowane i dobre2005-01-07 11:15:20 | plitkin inne posty tego autora
Kefir - danone, wylacznie. Ze best dla mnie. Kielbasa - parmenska (nie znam producenta, ale chyba tylko 1 robi). Szynek dobrych nie ma w ogole. Chleba dobrego tez sie nie spotyka ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Makaron spagetti2005-01-07 11:15:50 | plitkin inne posty tego autora
Napisz sprawozdanie jutro jak wyszlo i co ewentualnie nie wyszlo! ;-) [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: ach, co ja o tej porze trzymam w piekarniku? :)2005-01-08 12:23:36 | plitkin inne posty tego autora
> A dlaczego o tej porze zebrało mi się na pichcenie? Ano znalazłam w lodówce > puszkę piwa. I coś wypadałoby coś do niej przekąsić :) I to mowi kobieta??? :--)))))) [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Crepes??2005-01-10 11:42:44 | plitkin inne posty tego autora
> A po takim kaleczeniu polskiej mowy jakie na różnych _njusach_ :-))) [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: co zrobić z farszu z mielonego2005-01-11 14:32:26 | plitkin inne posty tego autora
Pisalem o roladzie i jezykach. Moze golabki (ale z jajkiem?). Na spagetti tez pojdzie. Mozna zamrozic. [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: jak piec mięso typu boczek lub karczek ?2005-01-14 10:43:51 | plitkin inne posty tego autora
Boczku nie robie, ale karkowke czesto. Zeby byla mieka i soczysta to tak: Marynujesz (do marynaty troche octu - ja biore ok. 3-4 przykrywek na 1 kg). Ocet czerwony stosuje, ale pewnie ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: 1000 potraw z piersi indyka2005-01-18 12:11:30 | plitkin inne posty tego autora
> 1. kotlety w panierce z maki > 2. kotlety w panierce z bulki tartej > 3. roladki z pieczarkami w srodku > 4. roladki z serem ostrowia w srodku i z parmezanem i czosnkiem ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Naleśniki2005-01-19 14:11:49 | plitkin inne posty tego autora
Kto PROBUJE - nie bladzi! :-) Szczegolnie w kuchni! [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: odnośnie mikrofalówki...2005-01-19 14:17:25 | plitkin inne posty tego autora
>jak to wykonać, > żeby mięso - na przykład: 0,7kg karkówki - nie posiadało twardości > podeszwy i nadawało się do spożycia. Uzyc w tym celu JEDYNEGO slusznego ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia