Szukana fraza: Autor: "Mapet" <m...@p...onet.pl>
Znaleziono: 107 wiadomości
2002-04-10 10:14:42 | Mapet inne posty tego autora
> No tak... Ostatnio mieszkam w pociagu (TGV) miedzy Lyonem a Paryzewem. Wiec > nic dziwnego, ze ani kiszonej, ani kiszonych, a kaszanka to wyjatkowo... Po > prostu ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Zebra (P)2002-04-10 11:32:13 | Mapet inne posty tego autora
> 1 szkl oranzady Moze moje pytanie jest idiotyczne: oranzade w proszku czy w plynie? I jaka? Gazowana czy nie? Mapet [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Sernik z jabłkami (P)2002-04-11 09:26:41 | Mapet inne posty tego autora
a jestem laikiem, gdy chodzi o serniki, wiec sie zpytam o pare rzeczy: > Maslo utrzec z cukrem, dodac jaja, make z proszkiem i szybko > zagniesc ciasto. Wlozyc do lodowki na 1 godz ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Miodownik (P)2002-04-11 09:34:40 | Mapet inne posty tego autora
> Miod, cukier, masla zagotowac, a po ostudzeniu dodac jaja, make > z soda, wymieszac i upiec trzy placki. A dlaczgo akurat trzy? Mapet? [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Sernik z jabłkami (P)2002-04-11 10:27:03 | Mapet inne posty tego autora
> Ojej, to jak Ty sie uchowalas do tej pory, nie robiac ani razu sernika? ;-) Dinozaury nie wyginely! Ale ciagle jeszcze mam szanse go zrobic, prawda? Hehe.. A jesli chce wiecej masy ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Przechowywanie drozdzowego (?)2002-04-12 10:48:27 | Mapet inne posty tego autora
> 2. A takze jak przechowujecie juz upieczone drozdzowe? Ja zawsze upieczone drozdzowe zawijam w worek foliowy i stawiam w chlodnym miejscu (u mojej babci jest to weranda). Moze tez z ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Likier Amaretto2002-02-28 21:27:29 | Mapet inne posty tego autora
Mam całą butlę tego specjału - prosto z San Marino i nie bardzo wiem co z > nim (z niego) zrobić. Macie jakieś pomysły? Ostatnio bylam u kolezanki i pilam takie cos: mleko + ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Klopsiki z IKEA - błagam o przepis :)2002-03-06 09:56:04 | Mapet inne posty tego autora
>Teraz dodajemy buraki Ale jakie? Starte na tarce? >Siekamy drobno jedna cebule i podsmazamy na rumiano, w lyzce masla. Nie napisalas, co dalej z ta cebula: dodajemy do mielonego i ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Myk z ciastem drozdzowym2002-03-13 14:49:14 | Mapet inne posty tego autora
> 1 opakowanie drozdzy suszonych ja wole naturalne. Wiecej roboty, ale ciasto jest naprawde inne. W naturalnych drozdzach jest COS. Z instantow tez sa dobre, ale ja wole te drugie ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: oliwa - czy tylko z oliwek?2002-03-15 10:25:28 | Mapet inne posty tego autora
Oliwa jest z oliwek - stad nazwa :-)) [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia