Strona główna Grupy Wyniki wyszukiwania

Grupy

Szukaj w grupach

 

Wyniki wyszukiwania

Szukana fraza: Autor: "Hanna Burdon" <h...@n...com>
Znaleziono: 471 wiadomości





Re: semolina

2004-01-24 15:17:45 | Hanna Burdon inne posty tego autora

> a semolina to JEST maka. Różnica między kaszą a mąką polega tylko na grubości mielenia. Nie wiem, czy jest jakaś definicja określająca maksymalną wielkość ziarna mąki ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: semolina

2004-01-25 11:58:54 | Hanna Burdon inne posty tego autora

> A więc semolina to grubo mielona mąka z pszenicy durum. > W rzeczy samej z wyglądu przypomina kaszę mannę. Można też ją ugotować na mleku jak kaszkę mannę i wychodzi ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: semolina

2004-01-26 00:33:45 | Hanna Burdon inne posty tego autora

> Stąd też moje pytanie: czy jest jakaś znacząca różnica? > > > Jest! Kaszka manna jest ze zwykłej przenicy, a semolina jak pisalem z > pszenicy durum. Oj, widzę ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: Przyprawy a kuchnie swiata (crosspost psw/prk)

2004-01-28 20:52:04 | Hanna Burdon inne posty tego autora

> olej chilijski (czy czegos nie pokrecilam?) A co, po angielsku było "chili oil"? :-) To jest olej/oliwa przyprawiona papryczkami chili. > szczypiorek W chińskiej? A ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: Przyprawy a kuchnie swiata (crosspost psw/prk)

2004-01-28 21:22:52 | Hanna Burdon inne posty tego autora

> Szczypiorek - green onions. Tak podejrzewałam. To nie szczypiorek, tylko dymka. Po angielksku green onions albo spring onions. Szczypiorek to chives. Hania [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: Przyprawy a kuchnie swiata (crosspost psw/prk)

2004-01-28 21:37:08 | Hanna Burdon inne posty tego autora

> > A gdzie je oglądałaś? > W sklepie. W Anglii? Hania [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: Przyprawy a kuchnie swiata (crosspost psw/prk)

2004-01-28 21:42:39 | Hanna Burdon inne posty tego autora

> >>> A gdzie je oglądałaś? > >> W sklepie. > > W Anglii? > Czy tylko w Anglii sprzedaja green onions i chives? Zapewnie nie, dlatego pytam. Domyślam się, ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: Przyprawy a kuchnie swiata (crosspost psw/prk)

2004-01-28 22:03:42 | Hanna Burdon inne posty tego autora

> Skoro w Anglii nie mowi sie na to green onions to chyba pytanie bylo > calkowicie bez sensu, prawda? > Poza tym jaka to sprawia roznice gdzie tak mowia, nazwe supermarketu tez ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: Przyprawy a kuchnie swiata (crosspost psw/prk)

2004-01-28 22:11:35 | Hanna Burdon inne posty tego autora

> Bosko, to nareszcie wiem ze green onions to cives, a chives to > ciboulette :-) Poważnie? Tak... hm... odwrotnie? :-) Hania [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: Przyprawy a kuchnie swiata (crosspost psw/prk)

2004-01-28 22:21:50 | Hanna Burdon inne posty tego autora

> >> Bosko, to nareszcie wiem ze green onions to cives, a chives to > >> ciboulette :-) > > Poważnie? Tak... hm... odwrotnie? :-) > Anglicy wszystko pomieszali ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

strony : 1 ... 10 ... 18 . [ 19 ] . 20 ... 30 ... 40 ... 48