Strona główna Grupy Wyniki wyszukiwania

Grupy

Szukaj w grupach

 

Wyniki wyszukiwania

Szukana fraza: Autor: "Hanna Burdon" <h...@n...com>
Znaleziono: 471 wiadomości





Re: ocet malinowy, zielone wino imbirowe

2004-01-16 22:33:44 | Hanna Burdon inne posty tego autora

> w sainsburym jest malinowy - mala butelczyna, bardzo przyjemny "Curd cheese" też tam? :-) Bo też nigdzie znaleźć nie mogę... Najbliższy sklep sieci Sainsbury's jest ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: Makaron z tunczykiem

2004-01-16 22:37:42 | Hanna Burdon inne posty tego autora

> Znacie moze ten sos, albo macie pomysly co do niego dodac, zeby byl > jeszcze lepszy? Ja chyba robię podobnie: Podsmażam cebulę, dodaję pomidory / przecier pomidorowy / ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: ocet malinowy, zielone wino imbirowe

2004-01-16 22:41:00 | Hanna Burdon inne posty tego autora

> Do lekkiego bialego octu dodajesz troche soku ze swiezych (lub > odmrozonych) malin. Aha, czyli po prostu dodać trochę soku do potrawy... > ps. poczta IRL takie rzeczy ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: ocet malinowy, zielone wino imbirowe

2004-01-16 22:56:22 | Hanna Burdon inne posty tego autora

> Musi sie troche podgrzac (i wyparowac). Wiec 3 minuty przed koncem > gotowania. W tym przepisie to akurat nie ma problemu: ocet, wino i bulion (oraz różne przyprawy) wchodzą w ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: kurkuma

2004-01-21 20:11:01 | Hanna Burdon inne posty tego autora

> ja kiedys slyszalm ze kobieta dodawalal do nalesnikow zeby mialy ladny zolty > kolor i chyba rezygnowala z jajka zupelnie ;) (oszczednosc?? ;) A ja słyszałam o dodawaniu do babki ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: masala

2004-01-22 01:28:25 | Hanna Burdon inne posty tego autora

> Masala chai - czyli herbata masala to miesznka przypraw korzennych zagotowana > z woda i do tego przed piciem do smaku dodaje sie cieplego mleka. Może to jest właśnie ten napój, ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: [OT]Re: masala

2004-01-22 01:50:53 | Hanna Burdon inne posty tego autora

> Witam nocnych markow :-) Witam, witam. Niektórzy tak mają. :-) Zaintrygowała mnie w tej drugiej wersji ilość cynamonu: 2 małe kawałki kory cynamonowca 5 cm obranego swieżego ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: [OT]Re: masala

2004-01-22 21:25:04 | Hanna Burdon inne posty tego autora

> > 2 małe kawałki kory cynamonowca > > 5 cm obranego swieżego cynamonu > > 1 laska cynamonu > no i znowu musze poprawiac- chodzi o 5 cm korzenia imbiru > 1 laska ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: semolina

2004-01-22 21:28:51 | Hanna Burdon inne posty tego autora

> Makaron z semoliną faktycznie jest inny, co dziwić nie może. Ja lubię > specyficzną teksturę, która sie tworzy na np. papardelle. Pamiętaj, że > takie ciasto wyrabia ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: [OT]Re: masala

2004-01-23 18:50:34 | Hanna Burdon inne posty tego autora

> Kora cynamonowca: > http://www-ang.kfunigraz.ac.at/~katzer/engl/g eneric_ noframe.html?Cinn_cas.html > cynamon: > http://www-ang.kfunigraz.ac.at/~katzer/engl/g eneric ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

strony : 1 ... 10 ... 17 . [ 18 ] . 19 ... 30 ... 40 ... 48