Szukana fraza: Autor: "ostry" <o...@e...com.pl>
Znaleziono: 751 wiadomości
2001-01-07 22:53:16 | ostry inne posty tego autora
>wiesz ze cierpienie zwierzat to nie jedyny powod, aby nie jesc miesa? >przyszlo ci to kiedys do glowy? Nie, nie przyszło - wszyscy wege jakich znam to miłośnicy zwierząt i to ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Uwaga ogólna2001-01-07 23:13:03 | ostry inne posty tego autora
Jak widzicie na końcu posta takie rożne, co niektórym może wydawać się dziwne czyli np. :) ;) itp. to oznacza, że jest to wypowiedź z przymróżeniem OK i nie należy traktować jej ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Przepis na dobrą zupę :)2001-01-08 11:40:59 | ostry inne posty tego autora
Kwaśnica ( czyli kapuśniak z kiszonej kapusty ) po mojemu : Przepis na kwaśnice ;) Składniki - ok. 20 dag kiszonej kapusty - kwaśniej i 0,5 litra kwasu od kapusty, 30 dag. boczku ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: kurczak glazurowany na słodko-kwaśno2001-01-08 12:05:54 | ostry inne posty tego autora
> Czy folia =gotowiec? No coś ty, zapewne chodziło mu o makaron z folii alu :) Dzięki za życzenia - chyba szybciej przeczytam Rysio Snajper Voneghuta niż Twoje życzenia :))) ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: apropo dzemow2001-01-08 12:53:56 | ostry inne posty tego autora
Spróbuj sama zrobić ? Sposób wydaje się prosty, babnany tamnie, cukier, może jeszcze jakieś Gelwe, odrobina cynamonu. Zrób jak powidła - pokrój obrane banany w talarki,l duś z ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Przepis na dobrą zupę2001-01-08 14:54:22 | ostry inne posty tego autora
>wiecie ze prawdziwa goralska kwasnice robi sie na swinskim ryju - ze sie >tak wyraze? To tak samo jak bigos - ponoć najlepszy jest na głowiźnie.Ale trzeba też brać poprawkę na ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Alkoholowy dziwoląg z Węgier2001-01-08 14:56:30 | ostry inne posty tego autora
>W Unicum najlepsza jest butelka. >Mój tato pije o leczniczo na brzuch po pół malutkiego kielonka, >ta mała okr?gła buteleczka starcza na kilka lat. Może to i na żołądek ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: kurczak glazurowany na słodko-kwaśno2001-01-08 14:59:14 | ostry inne posty tego autora
>Teraz to mnie zalatwiles. Rozwin watek : makaron z folii alu- moze sie >czegos nowego naucze a i inni przy okazji skorzystaja:)) Sadyl już rozwinął :) >Ps: ciesze sie, ze ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Sałatki a majonez2001-01-08 15:04:15 | ostry inne posty tego autora
Tak się ostatnio rozpisaliście o sałatkach i co za tym idzie majonezach - w związku z tym mam pytanie - czy robicie sosy do tych sałatek ???Czy tylko tak ot buch majonez ? Pisząc sosy ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Dla lasuchow2001-01-08 15:11:01 | ostry inne posty tego autora
Temat był poruszany przy okazji świąt wielkanocnych jako masa do torciku jakiegoś tam. Jeśli chodzi o gotowanie to jedna są pewne zasady - gotujemy jednak trochę dłużej niż 1,5 ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia