Szukana fraza: Autor: Jerzy Nowak <0...@m...pl>
Znaleziono: 2000 wiadomości
2006-02-23 20:14:51 | Jerzy Nowak inne posty tego autora
Gusiek napisał(a): > Ale o pączkach się dyskutuje ;) A typ napisałam :)) Lukier, marmolada > różana, [...] A nie koŃfitura? :-) pozdr. Jerzy [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: sól morska2006-02-23 20:49:06 | Jerzy Nowak inne posty tego autora
mich napisał(a): > A przepraszam za naiwne pytanie. > A co macie przeciwko soli gruboziarnistej (kamiennej) > pochodzącej z naszych kopalni soli? > Pochodzi z pokładów ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Co to jest białko zwierzęce?2006-02-25 18:23:44 | Jerzy Nowak inne posty tego autora
Izolda napisał(a): > Kwas akorbinowy to po prostu witamina C i pełni ona rolę > przeciwutleniacza(rodzaj konserwanta) w różnych produktach spożywczych, > tzn. , spowalnia ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: MSG (glutaminian sodu)2006-02-25 23:07:57 | Jerzy Nowak inne posty tego autora
turecky napisał(a): > Nie szósta przyprawa tylko piąty smak- "umami" to nic innego jak glutaminian sodu: Piąty, szósty, a może tak spojrzeć do archiwum, sporo tam na ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Sushi/ Suszi :)2006-02-25 23:12:36 | Jerzy Nowak inne posty tego autora
gsk napisał(a): > Myślę, że bardzo wiele osób tutaj obecnych jadło sushi. Jeżeli jest to dla > Ciebie nowość to najlepiej skorzystaj z jakiejś dobrej japońskiej > ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Co to jest białko zwierzęce?2006-02-25 23:23:28 | Jerzy Nowak inne posty tego autora
dżek napisał(a): [...] > dżek Masz jakieś nazwisko śmieciu? pozdr. Jerzy [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Sushi/ Suszi :)2006-02-25 23:39:10 | Jerzy Nowak inne posty tego autora
Marsjasz napisał(a): > Japonczycy maja niezla srednia zycia... > a ryba do sushi to nie przelezaly baltycki dorsz... Prawdziwa ryba używana do sushi truje i to całkiem nieźle ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: MSG (glutaminian sodu)2006-02-26 15:31:30 | Jerzy Nowak inne posty tego autora
Jacek Ostaszewski napisał(a): > O glutaminianie pisało/czytało się tu, kiedy jeszcze nie widziałem o > piątym smaku. Teraz wiem. Pytanie: czym się róśni glutaminian sztuczny ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Sushi/ Suszi :)2006-02-27 09:27:37 | Jerzy Nowak inne posty tego autora
Konrad Brywczyński napisał(a): > I podpowiem - pozajączkowało Ci się wszystko i skończ może wypowiadać > się na temat, o którym nie masz bladego pojęcia. Szkoda prądu ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Co to jest białko zwierzęce?2006-02-27 11:06:52 | Jerzy Nowak inne posty tego autora
dżek napisał(a): > Naucz się człowieku netykiety, bo śmiecisz tu na grupie zamieszczając > wypowiedzi głupie. ??? pozdr. Jerzy [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia