Strona główna Grupy Wyniki wyszukiwania

Grupy

Szukaj w grupach

 

Wyniki wyszukiwania

Szukana fraza: Autor: Dorota Szeliga <d...@p...onet.pl>
Znaleziono: 118 wiadomości





Re: lasagne - jak szybko zrobić?

2000-07-20 14:28:49 | Dorota Szeliga inne posty tego autora

Kaliope wrote: > > Beszamel > 50 gr. masla > 50 gr. maki > 3/4 litra mleka > sol, > pieprz. Koniecznie szczypta gałki muszkatołowej do beszamelu! > Ciasto ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: lasagne

2000-09-19 12:59:30 | Dorota Szeliga inne posty tego autora

Witek J wrote: > > Ja robię niemal klasyczna, niemal gdyż nie uzywam sosu beszamelowego. > Pokrojone mięso podsmażam z dodatkiem czosnku, następnie dodaje pomidory > ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: jak czyscic srebrne?

2000-10-02 10:40:03 | Dorota Szeliga inne posty tego autora

Katarzyna Kulpa wrote: > > > dzieki, pewnie sprobuje... a nie ma czasem jakichs "babcinych" sposobow? w > sensie namoczyc w wodzie z sola, cynamonem i odrobina cukru ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Kruche ciasto - ratunku

2000-10-02 10:45:29 | Dorota Szeliga inne posty tego autora

Korzystam z przepisu Olszańskiego ("Podróże z łyżką i widelcem"): 200 g mąki, 100 g masła, sól, na godzinę do lodówki. Wylepiam tortownicę ciastem. Wkładam do ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: Kruche ciasto - ratunku

2000-10-02 13:06:06 | Dorota Szeliga inne posty tego autora

Magdalena W. wrote: > > 2. przed pieczeniem poloz na ciescie arkusz papieru do pieczenia, i na to nasyp fasoli/ grochu/ jaska czegokolwiek. We Francji to sie kupuje specjalne ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: Kruche ciasto - ratunku

2000-10-02 13:07:40 | Dorota Szeliga inne posty tego autora

maja wrote: > > Witajnastepnym razem zanim zaczniesz szalec z kruchym ciastem, dosyc mocno > zmroz maslo/margaryne, w przeciwnym razie maka wchlonie tluszcz i zamiast > ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: Kruche ciasto - ratunku

2000-10-03 11:28:00 | Dorota Szeliga inne posty tego autora

Jola L-L wrote: > > > Ciasto kruche to ciasto maślane - wtedy jest najsmaczniejsze.Wystarczy wyjąć > z lodówki. Dla przypomnienia podam przepis na podstawowe ciasto ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: Re: bylo zupa czosnkowa jest zupa czosnkowo-soczewicowa

2000-10-04 08:49:13 | Dorota Szeliga inne posty tego autora

Sakul wrote: > > > Sama mialam kilka wystepow z soczewica w roli glownej, > - kopletna klapa > > moze ktos ma inne doswiadczenia? Spróbuj zrobić naleśniki z ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: oliwki

2000-10-19 07:38:21 | Dorota Szeliga inne posty tego autora

Danka wrote: > > Sorry, ale ja nie trawie nawet ich zapachu, ze o smaku nie wspomne. A czy próbowałaś sałatkę typu horiatiki? Cebula, papryka, pomidor, ogórek, ser feta (ja ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

sledz na slodko (Re: soki i koktaile)

2000-10-20 08:49:18 | Dorota Szeliga inne posty tego autora

F. wrote: > Szwedzi jedza sledzie na slodko, nawet panowie, a rzadko sie spotyka Szweda > w ciazy ;))).... Masz moze jakis przepis? Kiedys jadlam sledzia na slodko, mial cos do ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

strony : 1 . [ 2 ] . 3 ... 10 ... 12