Szukana fraza: Autor: AgataW <a...@g...com.pl>
Znaleziono: 1416 wiadomości
2001-04-12 14:29:40 | AgataW inne posty tego autora
> > I jeszcze jedno pytanie: w tym przepisie mleko gotuje sie tylko 1 godzine, > > czy to nie za krotko? > Jak dla mnie to na 100% za krótko. Nawet po 2 godzinnym gotowaniu ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
zupa czosnkowa2001-05-06 12:02:07 | AgataW inne posty tego autora
Na Słowacji codziennie próbowałam tego specjału.Podawali różnie czasem z grzankami, czasem z pieczarkami i tamtejszym serem a innym razem w chlebie tego nie udało mi się ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: zupa czosnkowa2001-05-08 14:58:58 | AgataW inne posty tego autora
Proponuję zrobić wodziankę, to polski odpowiednik wariantu słowackiego.Jeśli chodzi o chleb, ewentualnie można posmarowany chleb oliwą i wydrążony podpiec w piekarniku (do ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: zupa czosnkowa2001-05-08 16:21:57 | AgataW inne posty tego autora
A jaki przepis proponujesz na "wodzianke", ... Zmodyfikowany.Bez słoniny, na esencjonalnym rosole, z namoczonym ciemnym chlebem , czosnkiem , kminkiem utartym i czosnkiem z ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Obiad na obce forum (OT)2001-05-10 08:50:35 | AgataW inne posty tego autora
Użytkownik "Paul" <p...@p...ch> napisał w wiadomości news:9d9qj9$jn7$2@plonk.apk.net... > Moja podstawowka to byla Panstwowa Podstawowa Szkola Muzyczna na ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Pierwsze podsumowanie2001-05-10 09:02:50 | AgataW inne posty tego autora
Użytkownik "Jader" <j...@p...com.pl> napisał w wiadomości news:9ddk2r$61t$1@sunflower.man.poznan.pl... . > Moj ojciec robi ekstra kiszona kapuche bardzo ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Obiad na obce forum (OT)2001-05-10 15:51:10 | AgataW inne posty tego autora
Użytkownik "Paul" <p...@p...ch> napisał w wiadomości news:9ddnmd$lg6$1@plonk.apk.net... > > A na czym grałeś...lub grasz ? > > Na garach? :) ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: kupiłam i zjadłam awokado2001-05-14 06:55:33 | AgataW inne posty tego autora
Znawcy ostryg twierdzą , że to potrawa , której smakowania trzeba się nauczyć .Nikt nie zostaje ich miłośnikiem od pierwszego kontaktu .A jak już się połknie haczyk i polubi to ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
nalewka z pigwy2001-05-14 16:23:01 | AgataW inne posty tego autora
Jeżeli w Waszych domach ktoś potrafi i robi takową to serdecznie proszę o recepturę .Piłam dawno temu u mojej nauczycielki i tak mnie raczyła , że z wrażeń zapomniałam poprosić ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
A może ktoś zaryzykuje taki przepis na makaron ( taglioline z " jabłkiem Ewy)2001-05-15 16:03:09 | AgataW inne posty tego autora
Makaronu ( taglioline )( a może nasze wstążki wystarczą) - 400g tartego parmezanu - 40g 4 Lyżki stolowe. oleju 2 jablka zielone ( reneta w sezonie)- pokrojone na bardzo cienkie ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia