Szukana fraza: Autor: BBjk <b...@q...pl>
Znaleziono: 2000 wiadomości
2007-09-28 16:43:24 | BBjk inne posty tego autora
Marcin E. Hamerla pisze: > Na Jurze jada sie bardzo czesto zalewajke, kapuche z groche, placek, > ziemniaczany. Na Mazowszu sie z tym nie spotkalem. Skąd te rewelacje? Czyżby ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Kody kulinarne2007-09-28 16:45:54 | BBjk inne posty tego autora
Marcin E. Hamerla pisze: > Tak mi sie wydaje. Z tego co czytalem i rozmawialem na przyklad Gdzie? Z iloma informatorami rozmawiałeś? > zalewajka na wsi to byla najbardziej ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Kody kulinarne2007-09-28 17:10:06 | BBjk inne posty tego autora
Marcin E. Hamerla pisze: >> Skąd te rewelacje? > > Z terenu. Z jakiego terenu? Prowadziłeś badania terenowe? Więc podaj konkrety: obszar, ilość przebadanych ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Kody kulinarne2007-09-28 17:17:17 | BBjk inne posty tego autora
Marcin E. Hamerla pisze: > Informatorami? Coz to za terminologia? To jest przesluchanie w IPN? Jak wg ciebie nazywa się osoba udzielająca w terenie informacji badaczowi kultury ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Kody kulinarne2007-09-28 17:34:54 | BBjk inne posty tego autora
Marcin E. Hamerla pisze: > Tak jak wczesniej pisalem, jestem z tego regionu i wiem co jadalo sie > tak u mnie w domu jak i u kolegow i znajomych. Tak w miescie jak i na > wsi. No ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Kody kulinarne2007-09-28 18:02:38 | BBjk inne posty tego autora
Marcin E. Hamerla pisze: > Dopuszczam tez mysl, ze w ogole sobie ta zalewajke wymyslilem i ze > wiesz lepiej co sie am jada. W koncu bykas tam kiedys ;--) Pytałam od samego ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Jak odtłuścić zupę?2007-10-01 06:22:13 | BBjk inne posty tego autora
Jacek Ostaszewski pisze: > Skoro walnąłeś kura do gara to wiedziałeś, że wyjdzie bulion czy rosół. > Teraz - cierp ciało. Oka tłuszczu z ciepłego też mogłeś pracowicie ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Jak odtłu?cić zupę?2007-10-01 07:43:28 | BBjk inne posty tego autora
Krysia Thompson pisze: > Patrzaj pani, ja tak samo robie.....a w desperacji to sciagam > wierzch z ustalego bulionu plaska duza lyzka, zeby jak najwiecej > z wierzchu i jak ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Jak odtłu?cić zupę?2007-10-01 08:11:57 | BBjk inne posty tego autora
Krysia Thompson pisze: > a to jest wtedy desperacja z doddatkiem czasowym :)) Desperacja jak szczęśliwy, czasu nie liczy! Ani innych aktywów. -- Bbjk [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: wódka a potrawy2007-10-01 18:15:29 | BBjk inne posty tego autora
Kasiula pisze: > jako, iż z racji zawodu na weselach jestem co tydzień :-) , po każdej imprezie > moja kolekcja zwykłej czystej wódki jest coraz większa :) > Niestety nie ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia