Strona główna Grupy Wyniki wyszukiwania

Grupy

Szukaj w grupach

 

Wyniki wyszukiwania

Szukana fraza: Autor: Max <k...@i...pl>
Znaleziono: 42 wiadomości





Re: Ciasto i wielkość blachy

2006-12-23 16:07:32 | Max inne posty tego autora

> Może w tym cały szkopuł... > > Kiedyś sąsiadka zaprosiła mnie na kawkę, miała zaraz ciasto z pieca > wyjmować, więc się skusiłam. Wyjęła i opadło. Wkurzone ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: Ciasto i wielkość blachy

2006-12-23 19:08:45 | Max inne posty tego autora

> W tym przepisie jest, ze po dodaniu ubitych bialek, wszystko zmiksowac. > To jest blad, po dodaniu piany z ubitych bialek nalezy delikatnie wymieszac > , to ogolna zasada ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: Ciasto i wielko?ś blachy

2006-12-23 19:11:46 | Max inne posty tego autora

czeremcha napisał(a): > Magdalena Bassett <i...@b...com> napisał(a): > >> Nie ubijaj piany osobno, raczej wszystkie skladniki razem. To powinno >> ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: Ciasto i wielko?ś blachy

2006-12-23 22:39:16 | Max inne posty tego autora

> Proszę, napisz jeszcze raz - czy wychodzi klasyczny zakalec - czyli > niedopieczona, półsurowa, sparzona klucha, czy na odwrót - wyschnięta deska. > > Moim zdaniem ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: Ciasto i wielkość blachy

2006-12-23 22:43:33 | Max inne posty tego autora

> A może zbyt duży dodatek wody w stosunku do mąki tworzy kluchę? > > Proponuję tak to ciasto zmodyfikować: > duża (250 g) kostka masła, tyle samo cukru, ile waży ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: Ciasto i wielko?ś blachy

2006-12-23 23:08:19 | Max inne posty tego autora

> A wytłumaczenie - pewnie, że jest. Murzynek piecze się dość długo, bo jest > ciastem ciężkim i tłustym. Im większa powierzchnia parowania - tym szybciej > utraci ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: Ciasto i wielko?ś blachy

2006-12-24 10:33:09 | Max inne posty tego autora

> Przesylam zdjecie tego co wyszlo napewno bedzie latwiej wam cos > stwierdzic ;) > > http://img290.imageshack.us/my.php?image=plac ek001zi 6.jpg > Sluchajcie a moze ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: Ciasto i wielko?ś blachy

2006-12-24 11:31:31 | Max inne posty tego autora

> Murzynek musi piec się dość długo. W za dużej blasze na cieście szybko > utworzyła się zapieczona skorupka. Ilość gazów mających spulchnić ciasto > była za mała ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: Ciasto i wielko?ś blachy

2006-12-24 18:25:23 | Max inne posty tego autora

czeremcha napisał(a): > czeremcha <c...@g...pl> napisał(a): > >> Czasem oglądam "supernianię". Powiedziała niedawno, że maminsynek to ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: Ciasto i wielko?ś blachy

2006-12-24 18:26:53 | Max inne posty tego autora

czeremcha napisał(a): > napisał(a): > >> Nauka kosztuje - w tamtym przypadku - straty były minimalne. >> >> Najgorzej jak matka (sama nie wiele umiejąca) ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

strony : 1 . 2 . [ 3 ] . 4 . 5