Strona główna Grupy Wyniki wyszukiwania

Grupy

Szukaj w grupach

 

Wyniki wyszukiwania

Szukana fraza: Autor: Max <k...@i...pl>
Znaleziono: 42 wiadomości





Re: Ciasto i wielkość blachy

2006-12-28 08:37:17 | MAX inne posty tego autora

> Murzynek koniecznie zrób w podłużnej, musi w końcu Ci się udać... A > zebrę też radzę w podłużnej... > A jak chcesz przepis na to ciasto co je z sąsiadką ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Murzynek

2006-12-30 11:15:18 | Max inne posty tego autora

No wlasnie zaczalem mam nadzieje ze do 3 razy sztuka i teraz mi wyjdzie mam juz blache keksowke. Nie poddaje sie i robie wg tego przepisu co Wam podawalem ;) Aktualnie czekam na ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: Murzynek

2006-12-31 18:18:50 | Max inne posty tego autora

Marsjasz napisał(a): > Dominika Solarz napisał(a): >> Ciasto już siedzi w piekarniku. >> Mniam, mniam:) >> Hmmmm.... to jedyne ciasto jakie mogę zrobić ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Zakwas buraczany

2008-12-03 14:49:56 | Max inne posty tego autora

Witajcie ponownie Mam pytanie robie zakwas buraczany stoi juz od niedzieli a wiec 3 dni po jakim czasie zrobi się gęsty ? Bo aktualnie nadal nie mam konsystencji syropu. Pozdrawiam ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: Zakwas buraczany

2008-12-03 15:29:04 | Max inne posty tego autora

> A kto Ci powiedzial, że on ma zgęstnieć? > :-o Wg znawców zakwasologów podstawą sukcesu w kiszeniu barszczu buraczanego jest gatunek i stan kawałka chleba jaki się do ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: Zakwas buraczany

2008-12-04 08:45:07 | Max inne posty tego autora

> Też kiszę buraki, co prawda nie w trybie ciągłym, lecz na Wigilię, ale > pierwsze słyszę, aby miał zgęstnieć do konsystencji syropu. Mysle, że to > zależy od ilości ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: Zakwas buraczany

2008-12-04 19:50:36 | Max inne posty tego autora

> Zawsze myślałam , że jak zgęstnieje, to znaczy, że jest lekko zepsuty. > Kiszę nie za często , udaje się statystycznie za co 2 razem, > nigdy nie dodaję razowca, bo na ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: Zakwas buraczany

2008-12-06 13:49:53 | Max inne posty tego autora

yapann pisze: > Użytkownik "Ikselka" <i...@g...pl> napisał w wiadomości > news:1fnlwwcot5axa$.1w605nvehgbw4.dlg@40tude. net... > >> ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: Zakwas buraczany

2008-12-06 18:57:32 | Max inne posty tego autora

yapann pisze: > właśnie dziabam buraki na mój pierwszy zakwas i na chłopską logikę, to > im drobniej pokroi się buraki, tym gętszy będzie wynik - (?) - mniej > wody w ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: Zakwas buraczany

2008-12-06 19:00:29 | Max inne posty tego autora

yapann pisze: > czy trochę białego żurku kupnego (z napisem: 'niepasteryzowany') się > nada bez ryzyka jako 'starter'? Nie używałem żurku zrobilem zakwas w dwoch słoikach ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

strony : 1 ... 3 . [ 4 ] . 5