Szukana fraza: Autor: "Emek" <k...@y...co.uk>
Znaleziono: 114 wiadomości
2006-12-21 08:42:32 | Emek inne posty tego autora
> > Bigos staropolski to romantyczny mit. tak można podsumować właściwie każdą tradycyjną potrawę.B >A co do wina -- owszem dawnymi > czasy, tzn. w XIX i początkach ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
weki z mięsem2004-10-05 21:43:28 | Emek inne posty tego autora
Witam, może ktoś zna przepisy na weki z mięsem.Kiedyś coś takiego jadłem, jest przepyszne. Teraz chciałbym to zrobić sam. --- Pozrawiam Emek [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: racuchy2005-02-21 09:58:38 | Emek inne posty tego autora
> Ja racuchy robię na drożdżach. Może w tym tkwi problem. Ale robisz tak jak zwykle ciasto drożdzowe? Może przepis podasz to spróbuję wg. niego > > Pozdrawiam serdecznie ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: racuchy2005-02-23 09:57:17 | Emek inne posty tego autora
> Pozdrawiam serdecznie. Dziękuję bardzo za przepis. Teraz racuchy wyszły wyśmienicie! > > Barbara. Pozdr/Emek > > [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Nietuzinowy pomysł na grilla [pytanko]2005-05-18 21:59:50 | Emek inne posty tego autora
> - pyszne, a najlepiej: rewelacyjnie pyszne > - niedrogie > Najlepiej, żeby można było przygotowac to wcześniej w domu, a na grillu > tylko wykończyć. Karkówka inaczej: ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: a może tak kartoflak2005-05-19 11:55:47 | Emek inne posty tego autora
> > Acha, i naprawdę sporo tłuszczu, to ma prawie skwierczeć na blasze :). Z > wierzchu skropić oliwą. Ja dodaję jeszcze sporo majeranku i kminku. No i oczywiście sól i ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: a może tak kartoflak2005-05-19 11:59:54 | Emek inne posty tego autora
> wypróbowanego własnie żeby nie wyszedł mi tzw. "gugiel" ale ten wygląda przepraszam, że poprawiam, ale nie chce żeby się rozprzestrzeniała niepoprawna nazwa tej ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
kaczka2005-06-09 10:52:19 | Emek inne posty tego autora
Może jakiś ma ktoś pomysł na całą kaczkę?? Najlepiej pieczoną , taką chrupką ...mniamm Emek [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Jak radzić sobie z kurą?2005-06-09 10:53:38 | Emek inne posty tego autora
> > A Wy macie jakieś dobre sposoby na porcjowanie takich potworów? Zawsze na łączeniach kości. > -- > Pozdrawiam, Ti`Ana > "The girl loaded gun, went outside ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: kaczka2005-06-09 11:05:25 | Emek inne posty tego autora
> Doprecyzuj, kaczka czy skóra ma być "chrupka"? myślę, że skórka, bo kaczki raczej się chyba nie da zrobić w całości (ewentulanie połówki) tak żeby była ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia