Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Nietuzinowy pomysł na grilla [pytanko]

Grupy

Szukaj w grupach

 

Nietuzinowy pomysł na grilla [pytanko]

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 57


« poprzedni wątek następny wątek »

41. Data: 2005-05-18 13:05:51

Temat: Re: Nietuzinowy pomysł na grilla [pytanko]
Od: "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com> szukaj wiadomości tego autora


Le mercredi 18 mai 2005 ? 14:27:55, dans <d6fccf$7ak$1@inews.gazeta.pl> vous écriviez
:

>> Niedojrzale camamberty, sen scietej glowy :)

> Camemberta zawijasz w aluminiowa folie i tak wrzucasz na grilla. Nie rozwala
> sie i niczego nie zasmierdza. Ostatnio nawet widzialam gotowe zestawy z
> Turka w Geancie. Cos jak kolacja dla dwojga. 2 camemberty i do tego sosik.

Niestety nie mam dostepu do Turka (nawet nie wiem jak wyglada ten
ser), a tutejsze camemeberty sa troche spore... Ile wazy taki Turek ?

Ewcia


--
Niesz

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


42. Data: 2005-05-18 13:17:48

Temat: Re: Nietuzinowy pomysł na grilla [pytanko]
Od: "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com> szukaj wiadomości tego autora


Le mercredi 18 mai 2005 ? 15:03:58, dans <d6feg5$ino$1@inews.gazeta.pl> vous écriviez
:

>> Niestety nie mam dostepu do Turka (nawet nie wiem jak wyglada ten
>> ser), a tutejsze camemeberty sa troche spore... Ile wazy taki Turek ?
>>
> 100 gram akurat 1 porcja.

No tak, u nas 250g lub 300g

> Ale mysle, ze jak sprytnie pokroisz i zawiniesz w
> folie kawalek takiego sporego to pewnie tez bedzie ok.

Grgrr... bez skory to pewnie nie to samo. Nie liczac tego ze tutaj
camemberty i pez podrzewania sie leja...


Ewcia



--
Niesz

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


43. Data: 2005-05-18 13:45:47

Temat: Re: Nietuzinowy pomysł na grilla [pytanko]
Od: "Anna 'Akna' Strzyzewska" <akna[nospam]@gazeta.pl> szukaj wiadomości tego autora


>
> No tak, u nas 250g lub 300g
>
>> Ale mysle, ze jak sprytnie pokroisz i zawiniesz w
>> folie kawalek takiego sporego to pewnie tez bedzie ok.
>
> Grgrr... bez skory to pewnie nie to samo. Nie liczac tego ze tutaj
> camemberty i pez podrzewania sie leja...

Ale przynajmniej za to jak smakuja :-)
A jakby grillowac caly i potem juz podzielic na porcje?

Akna


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


44. Data: 2005-05-18 13:51:11

Temat: Re: Nietuzinowy pomysł na grilla [pytanko]
Od: "fuksa" <f...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

sadyl wrote:
> Mam w niedługiej perspektywie imprezę grillową w nowym kręgu
> znajomych. Chciałbym zabłysnąć czymś niebanalnym (a nie ciągle:
> karkówa, cycki, szaszłyki, kiełbasa, pstrąg i kaszana).

Jak sam pomysł- to jadłam raz u kogoś warkocze z różnych mięs, różnie
doprawiane.


Ola

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


45. Data: 2005-05-18 13:53:10

Temat: Re: Nietuzinowy pomysł na grilla [pytanko]
Od: Waldemar Krzok <w...@c...de> szukaj wiadomości tego autora

Anna 'Akna' Strzyzewska wrote:
>>No tak, u nas 250g lub 300g
>>
>>
>>> Ale mysle, ze jak sprytnie pokroisz i zawiniesz w
>>>folie kawalek takiego sporego to pewnie tez bedzie ok.
>>
>>Grgrr... bez skory to pewnie nie to samo. Nie liczac tego ze tutaj
>>camemberty i pez podrzewania sie leja...
>
>
> Ale przynajmniej za to jak smakuja :-)
> A jakby grillowac caly i potem juz podzielic na porcje?

jakie tam porcje. Zeżreć samemu. Ja robiłem coś takiego na francuskim
Camembert, niestety nie pamiętam jakiej firmy. Mój trick, sprawdzać datę
produkcji i wybrać taki, który jeszcze dłuuugo nie będzie sam biegał.
Taka porcja jest w sam raz na główne danie ;-)

Waldek

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


46. Data: 2005-05-18 14:37:52

Temat: Re: Nietuzinowy pomysł na grilla [pytanko]
Od: "Dorota ***" <d...@W...op.pl> szukaj wiadomości tego autora


> - pyszne, a najlepiej: rewelacyjnie pyszne
Żeberka musztardowo=miodowo-czosnkowe.

> - niedrogie
Ziemniaki w łupkach faszerowane boczkiem z cebulką i żółtym serem

Dorota


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


47. Data: 2005-05-18 15:20:34

Temat: Re: Nietuzinowy pomysł na grilla [pytanko]
Od: "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com> szukaj wiadomości tego autora


Le mercredi 18 mai 2005 ŕ 15:53:10, dans <3...@u...de> vous écriviez
:

> jakie tam porcje. Zeżreć samemu. Ja robiłem coś takiego na francuskim
> Camembert, niestety nie pamiętam jakiej firmy. Mój trick, sprawdzać datę
> produkcji i wybrać taki, który jeszcze dłuuugo nie będzie sam biegał.
> Taka porcja jest w sam raz na główne danie ;-)

Dzieki za poswiadczenie ze to mozliwe... Ja do tego camemeberta
pieczonego to sie zabieram jak pies do jeza...


Ewcia, nieufna :)



--
Niesz

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


48. Data: 2005-05-18 21:59:50

Temat: Re: Nietuzinowy pomysł na grilla [pytanko]
Od: "Emek" <k...@y...co.uk> szukaj wiadomości tego autora

> - pyszne, a najlepiej: rewelacyjnie pyszne
> - niedrogie
> Najlepiej, żeby można było przygotowac to wcześniej w domu, a na grillu
> tylko wykończyć.

Karkówka inaczej:
pokroić w dość grube plastry, wrzuciś do worka foliowego (ew.reklamówki)
dodać dosyć dużo sosu sojowego ciemnego, słonego oraz czosnek wedle
uznania.. Wszystko wytrząchać, zwinąć mocno i wtawić do lodówki na dwie,
trzy godz. Grillować. Na prawdę pycha.

Smacznego

Emek


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


49. Data: 2005-05-19 02:51:40

Temat: Re: Nietuzinowy pomysł na grilla [pytanko]
Od: "Dorota" <s...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

sadyl <s...@p...onet.pl> napisał(a):

> [No patrzta: ledwo wlazł, zaledwie przywitał się a już z pytaniami
> wyskakuje]
>
> Mam w niedługiej perspektywie imprezę grillową w nowym kręgu znajomych.
> Chciałbym zabłysnąć czymś niebanalnym (a nie ciągle: karkówa, cycki,
> szaszłyki, kiełbasa, pstrąg i kaszana).
> Ma być:
> - pyszne, a najlepiej: rewelacyjnie pyszne
> - niedrogie
> Najlepiej, żeby można było przygotowac to wcześniej w domu, a na grillu
> tylko wykończyć.
>
> Proszę Szanowne Towarzystwo o podsunięcie mi pomysłów (bez dokładnych
> przepisów, na razie).
>
> Acha: może to być również jakaś niebanalna sałątka, pasująca do potraw z
> _rusztu_ (Ust. z dn. 08-11-99 o Języku Polskim - Dz.U. nr 90/99 poz 999
> :)
>
> Z góry wdzięczny
> sadyl

ser owczy i prosciutto w plastrach baklazana, figi nadziane serem owczym
owiniete plastrem prosciutto - powyzsze nadziej na patyki szaszlykowe,
zukinia z feta i swiezymi listkami miety, salatka z grilowanych szparag,
podpieczonego na grilu chleba, z czerwona cebula, czerwona papryka koprem,
feta...

--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


50. Data: 2005-05-19 03:29:28

Temat: Re: Nietuzinowy pomysł na grilla [pytanko]
Od: Marsjasz <m...@p...NOSPAM.neostrada.pl> szukaj wiadomości tego autora

Dorota napisał(a):

>
> ser owczy i prosciutto w plastrach baklazana, figi nadziane serem owczym
> owiniete plastrem prosciutto - powyzsze nadziej na patyki szaszlykowe,
> zukinia z feta i swiezymi listkami miety, salatka z grilowanych szparag,
> podpieczonego na grilu chleba, z czerwona cebula, czerwona papryka koprem,
> feta...
>

troszke wydziwione ale przynajmniej niedrogie...
Mars

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : 1 ... 4 . [ 5 ] . 6


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Co to moze być ???
kokosanki ale takie wilgotne w środku
Masz przewozny gril i dystrybutor piwa? Serwujesz jadlo na imprezach?
[ot] Potrzebuje rady kobiet, tu nie powinno ich brakowac [help]
Hit firmy K* - biała zasmażka :-)))

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »