| « poprzedni wątek | następny wątek » |
41. Data: 2005-05-18 13:05:51
Temat: Re: Nietuzinowy pomysł na grilla [pytanko]
Le mercredi 18 mai 2005 ? 14:27:55, dans <d6fccf$7ak$1@inews.gazeta.pl> vous écriviez
:
>> Niedojrzale camamberty, sen scietej glowy :)
> Camemberta zawijasz w aluminiowa folie i tak wrzucasz na grilla. Nie rozwala
> sie i niczego nie zasmierdza. Ostatnio nawet widzialam gotowe zestawy z
> Turka w Geancie. Cos jak kolacja dla dwojga. 2 camemberty i do tego sosik.
Niestety nie mam dostepu do Turka (nawet nie wiem jak wyglada ten
ser), a tutejsze camemeberty sa troche spore... Ile wazy taki Turek ?
Ewcia
--
Niesz
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
42. Data: 2005-05-18 13:17:48
Temat: Re: Nietuzinowy pomysł na grilla [pytanko]
Le mercredi 18 mai 2005 ? 15:03:58, dans <d6feg5$ino$1@inews.gazeta.pl> vous écriviez
:
>> Niestety nie mam dostepu do Turka (nawet nie wiem jak wyglada ten
>> ser), a tutejsze camemeberty sa troche spore... Ile wazy taki Turek ?
>>
> 100 gram akurat 1 porcja.
No tak, u nas 250g lub 300g
> Ale mysle, ze jak sprytnie pokroisz i zawiniesz w
> folie kawalek takiego sporego to pewnie tez bedzie ok.
Grgrr... bez skory to pewnie nie to samo. Nie liczac tego ze tutaj
camemberty i pez podrzewania sie leja...
Ewcia
--
Niesz
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
43. Data: 2005-05-18 13:45:47
Temat: Re: Nietuzinowy pomysł na grilla [pytanko]
>
> No tak, u nas 250g lub 300g
>
>> Ale mysle, ze jak sprytnie pokroisz i zawiniesz w
>> folie kawalek takiego sporego to pewnie tez bedzie ok.
>
> Grgrr... bez skory to pewnie nie to samo. Nie liczac tego ze tutaj
> camemberty i pez podrzewania sie leja...
Ale przynajmniej za to jak smakuja :-)
A jakby grillowac caly i potem juz podzielic na porcje?
Akna
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
44. Data: 2005-05-18 13:51:11
Temat: Re: Nietuzinowy pomysł na grilla [pytanko]sadyl wrote:
> Mam w niedługiej perspektywie imprezę grillową w nowym kręgu
> znajomych. Chciałbym zabłysnąć czymś niebanalnym (a nie ciągle:
> karkówa, cycki, szaszłyki, kiełbasa, pstrąg i kaszana).
Jak sam pomysł- to jadłam raz u kogoś warkocze z różnych mięs, różnie
doprawiane.
Ola
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
45. Data: 2005-05-18 13:53:10
Temat: Re: Nietuzinowy pomysł na grilla [pytanko]Anna 'Akna' Strzyzewska wrote:
>>No tak, u nas 250g lub 300g
>>
>>
>>> Ale mysle, ze jak sprytnie pokroisz i zawiniesz w
>>>folie kawalek takiego sporego to pewnie tez bedzie ok.
>>
>>Grgrr... bez skory to pewnie nie to samo. Nie liczac tego ze tutaj
>>camemberty i pez podrzewania sie leja...
>
>
> Ale przynajmniej za to jak smakuja :-)
> A jakby grillowac caly i potem juz podzielic na porcje?
jakie tam porcje. Zeżreć samemu. Ja robiłem coś takiego na francuskim
Camembert, niestety nie pamiętam jakiej firmy. Mój trick, sprawdzać datę
produkcji i wybrać taki, który jeszcze dłuuugo nie będzie sam biegał.
Taka porcja jest w sam raz na główne danie ;-)
Waldek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
46. Data: 2005-05-18 14:37:52
Temat: Re: Nietuzinowy pomysł na grilla [pytanko]
> - pyszne, a najlepiej: rewelacyjnie pyszne
Żeberka musztardowo=miodowo-czosnkowe.
> - niedrogie
Ziemniaki w łupkach faszerowane boczkiem z cebulką i żółtym serem
Dorota
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
47. Data: 2005-05-18 15:20:34
Temat: Re: Nietuzinowy pomysł na grilla [pytanko]
Le mercredi 18 mai 2005 ŕ 15:53:10, dans <3...@u...de> vous écriviez
:
> jakie tam porcje. Zeżreć samemu. Ja robiłem coś takiego na francuskim
> Camembert, niestety nie pamiętam jakiej firmy. Mój trick, sprawdzać datę
> produkcji i wybrać taki, który jeszcze dłuuugo nie będzie sam biegał.
> Taka porcja jest w sam raz na główne danie ;-)
Dzieki za poswiadczenie ze to mozliwe... Ja do tego camemeberta
pieczonego to sie zabieram jak pies do jeza...
Ewcia, nieufna :)
--
Niesz
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
48. Data: 2005-05-18 21:59:50
Temat: Re: Nietuzinowy pomysł na grilla [pytanko]> - pyszne, a najlepiej: rewelacyjnie pyszne
> - niedrogie
> Najlepiej, żeby można było przygotowac to wcześniej w domu, a na grillu
> tylko wykończyć.
Karkówka inaczej:
pokroić w dość grube plastry, wrzuciś do worka foliowego (ew.reklamówki)
dodać dosyć dużo sosu sojowego ciemnego, słonego oraz czosnek wedle
uznania.. Wszystko wytrząchać, zwinąć mocno i wtawić do lodówki na dwie,
trzy godz. Grillować. Na prawdę pycha.
Smacznego
Emek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
49. Data: 2005-05-19 02:51:40
Temat: Re: Nietuzinowy pomysł na grilla [pytanko]sadyl <s...@p...onet.pl> napisał(a):
> [No patrzta: ledwo wlazł, zaledwie przywitał się a już z pytaniami
> wyskakuje]
>
> Mam w niedługiej perspektywie imprezę grillową w nowym kręgu znajomych.
> Chciałbym zabłysnąć czymś niebanalnym (a nie ciągle: karkówa, cycki,
> szaszłyki, kiełbasa, pstrąg i kaszana).
> Ma być:
> - pyszne, a najlepiej: rewelacyjnie pyszne
> - niedrogie
> Najlepiej, żeby można było przygotowac to wcześniej w domu, a na grillu
> tylko wykończyć.
>
> Proszę Szanowne Towarzystwo o podsunięcie mi pomysłów (bez dokładnych
> przepisów, na razie).
>
> Acha: może to być również jakaś niebanalna sałątka, pasująca do potraw z
> _rusztu_ (Ust. z dn. 08-11-99 o Języku Polskim - Dz.U. nr 90/99 poz 999
> :)
>
> Z góry wdzięczny
> sadyl
ser owczy i prosciutto w plastrach baklazana, figi nadziane serem owczym
owiniete plastrem prosciutto - powyzsze nadziej na patyki szaszlykowe,
zukinia z feta i swiezymi listkami miety, salatka z grilowanych szparag,
podpieczonego na grilu chleba, z czerwona cebula, czerwona papryka koprem,
feta...
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
50. Data: 2005-05-19 03:29:28
Temat: Re: Nietuzinowy pomysł na grilla [pytanko]Dorota napisał(a):
>
> ser owczy i prosciutto w plastrach baklazana, figi nadziane serem owczym
> owiniete plastrem prosciutto - powyzsze nadziej na patyki szaszlykowe,
> zukinia z feta i swiezymi listkami miety, salatka z grilowanych szparag,
> podpieczonego na grilu chleba, z czerwona cebula, czerwona papryka koprem,
> feta...
>
troszke wydziwione ale przynajmniej niedrogie...
Mars
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |