Path: news-archive.icm.edu.pl!news.gazeta.pl!not-for-mail
From: "Dorota" <s...@g...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Nietuzinowy pomysł na grilla [pytanko]
Date: Thu, 19 May 2005 02:51:40 +0000 (UTC)
Organization: "Portal Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl"
Lines: 32
Message-ID: <d6guvs$no$1@inews.gazeta.pl>
References: <4...@p...onet.pl>
NNTP-Posting-Host: 65-102-63-106.ptld.qwest.net
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: inews.gazeta.pl 1116471100 760 172.20.26.233 (19 May 2005 02:51:40 GMT)
X-Complaints-To: u...@a...pl
NNTP-Posting-Date: Thu, 19 May 2005 02:51:40 +0000 (UTC)
X-User: swinkaimalpa
X-Forwarded-For: 172.20.6.164
X-Remote-IP: 65-102-63-106.ptld.qwest.net
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:239833
Ukryj nagłówki
sadyl <s...@p...onet.pl> napisał(a):
> [No patrzta: ledwo wlazł, zaledwie przywitał się a już z pytaniami
> wyskakuje]
>
> Mam w niedługiej perspektywie imprezę grillową w nowym kręgu znajomych.
> Chciałbym zabłysnąć czymś niebanalnym (a nie ciągle: karkówa, cycki,
> szaszłyki, kiełbasa, pstrąg i kaszana).
> Ma być:
> - pyszne, a najlepiej: rewelacyjnie pyszne
> - niedrogie
> Najlepiej, żeby można było przygotowac to wcześniej w domu, a na grillu
> tylko wykończyć.
>
> Proszę Szanowne Towarzystwo o podsunięcie mi pomysłów (bez dokładnych
> przepisów, na razie).
>
> Acha: może to być również jakaś niebanalna sałątka, pasująca do potraw z
> _rusztu_ (Ust. z dn. 08-11-99 o Języku Polskim - Dz.U. nr 90/99 poz 999
> :)
>
> Z góry wdzięczny
> sadyl
ser owczy i prosciutto w plastrach baklazana, figi nadziane serem owczym
owiniete plastrem prosciutto - powyzsze nadziej na patyki szaszlykowe,
zukinia z feta i swiezymi listkami miety, salatka z grilowanych szparag,
podpieczonego na grilu chleba, z czerwona cebula, czerwona papryka koprem,
feta...
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
|