Szukana fraza: Autor: tapta <t...@w...pl>
Znaleziono: 131 wiadomości
2005-05-08 18:57:42 | tapta inne posty tego autora
Artur Nowacki napisał(a): > Mam pytanie - chciałbym udekorować swoje okno kuchenne ziołami. > Tylko zupełnie nie wiem, co oprócz bazylii można zasdzić. > Przed ślubem ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Zioła na parapet.2005-05-09 09:44:12 | tapta inne posty tego autora
Waldemar Krzok napisał(a): > jeszcze gorzej: curry to potrawa. Mieszanka służy do przygotowania tej > potrawy. Choć w międzyczasie żyje swoim życiem. > A ziołem curry ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Zioła na parapet.2005-05-09 19:44:59 | tapta inne posty tego autora
Zenon Grodzki napisał(a): > Mogłabyś napisać trochę więcej o tym? Wysiewałaś, czy kupiłaś gotowca? > Jak się sprawuje? Dostałam nasionka od kogoś (nie wiem, czy ten ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Zioła na parapet.2005-05-09 19:46:27 | tapta inne posty tego autora
Magdalena Bassett napisał(a): > Moze masz helichrysum italicum, ktorego zmiazdzone liscie pachna > zupelnie tak, jak curry. > > ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: kolendra2005-05-09 20:05:00 | tapta inne posty tego autora
scooby napisał(a): > podobno gdzieś kiedyś > niejaki RM kolendrę dodawał jak robił 'oryginalne' kebaby = kawałki > mięsa mielonego na patyku & grilowane ... spróbuj, ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: zebra2005-05-11 18:28:25 | tapta inne posty tego autora
@nn napisał(a): Ja nieco inaczej robię - wklepię tyko swoje modyfikacje, a nie cały przepis: > ZEBRA > > 5 jajek > 2 1/2 szklanki mąki > 2 szklanki cukru 1 ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: tatarak2005-05-12 20:54:10 | tapta inne posty tego autora
kiper napisał(a): > Witam, > Kolega ktory jest wedkarzem, powiedzial mi ze zbiera tatarak (jakies klacza > z tego tataraku) i robi z tego salatki i inne podobne ingrediencje ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: sucha pieczeń2005-05-12 21:05:44 | tapta inne posty tego autora
medea napisał(a): > Powiedzcie mi, jak się robi soczystą pieczeń wieprzową z szynki? Dla > mnie to się plasuje gdzieś w okolicach szczytu kulinarnej sztuki. Nie > ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: tatarak2005-05-13 13:58:21 | tapta inne posty tego autora
medea napisał(a): > In_gre_diencje ups.... serio wiedziałam, a to literówka, ale teraz to mi nikt nie uwierzy i wszyscy będą myśleć, że niedouk poucza i przyganiał kocioł ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Z czym naleśniki?2005-05-25 18:22:26 | tapta inne posty tego autora
Diabli napisał(a): > Witam. Z czym polecacie naleśniki, żeby były smaczne, jednak nie na słodko? Polecam z nbadzieniem takim, jak do pierogów ruskich. Albo ze szpinakiem. ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia