Szukana fraza: Autor: "Aretkka" <a...@p...onet.pl>
Znaleziono: 621 wiadomości
2005-02-19 10:17:43 | Aretkka inne posty tego autora
> ciasto na dużą blachę (25*40) robi się tak: > 5żółtek ucierasz z 5 dużymi łyżkami cukru i jednym waniliowym > do tego miękki tłuszcz (kostka kasi) i miksujesz > ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Kura curry [P]2005-02-19 10:34:28 | Aretkka inne posty tego autora
> Czyli kura kary. Przepis mojej koleżanki wypróbowany osobiście. > > Składniki: > 500 g fileta z kury > 2 cebule > 2 ząbki czosnku > 3 łyżki przecieru ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Klops - druga odsłona2005-02-20 10:13:48 | Aretkka inne posty tego autora
> Znów zrobiłam klopsa, tym razem z cielęciny z dodatkiem pieczarek. > Poprzedni był wieprzowy z cebulką, z twardymi jajami jak trza. Sama go > musiałam zjeść, bo nikomu ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Szkodliwość Zupek Chińskich2005-02-20 10:28:39 | Aretkka inne posty tego autora
> > Kuzynka, która pracuje w wytwórni takich zupek mówiła, że robią je ze > szczurów otrutych strychniną. > > Władysław "Ciebie" się coś pomyliło. ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Klops - druga odsłona2005-02-20 15:05:34 | Aretkka inne posty tego autora
> > Chyba za dużo doprawiony :-( > A co do sosu to mam w domu kostki, rosołowe, sos sojowy, czosnek i mąkę - to > chyba trochę za mało, a nie chce mi się jechać do ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Seler - co by tu zrobić2005-02-25 07:20:12 | Aretkka inne posty tego autora
> > > Selerowe frytki, dokładnie tak samo jak z ziemniaków. Pycha. > Pozdrawiam - Agnieszka > > Mnie też takie frytki bardzo smakują :-) . Ale nie mogę ich za ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: saÂłatka Âśledziowa, szarlotka i lazania ze szpinakiem:)2005-02-26 09:22:48 | Aretkka inne posty tego autora
> Nie za dużo. Ja tak robię, gdy ciasto wykorzystuję do wiśni, czy rabarbaru, > jabłek z pianką nie lubię. > -- > Pozdrawiam, Ti`Ana Upiekłam szarlotkę. Dodałam ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Ćwikła z chrzanem2005-02-26 12:40:29 | Aretkka inne posty tego autora
> To zależy jaki mam chrzan. Jak używam stołowy to muszę mniej chrzanu > dodać, a jak inny to więcej. W Niemczech jednak jest duża różnica w > chrzanach i ich smaku ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Ćwikła z chrzanem2005-02-26 16:40:33 | Aretkka inne posty tego autora
> > Nie do końca:) Na słoiczkach jest napisane "Ćwikła z chrzanem". Stąd > wniosek, że czysta ćwikła nie zawiera chrzanu... > > Pozdrawiam > /\/\\/\/ ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Ćwikła z chrzanem2005-02-27 12:43:04 | Aretkka inne posty tego autora
> Natomiast w "Aptece Natury" > > poradnik zdrowia Jadwigi Górnickiej, czytam, że jedną z odmian buraka jest > > ćwikła czerwona. > > Tam jest blad ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia