Szukana fraza: Autor: Kamil Raczynski <r...@r...yupe.net>
Znaleziono: 142 wiadomości
2005-01-09 15:30:44 | Kamil Raczynski inne posty tego autora
"Jerzy Zamojski" <j...@o...lublin.pl> nakibordził(a): >tak, imiennie, sanepid to tez lekarze, tam tez obowiazuje tajemnica, ale nie >pytaj mnie o ocene ... [ więcej ]
Grupa : pl.sci.medycyna
Zgubiony przepis - zapiekanka2004-12-19 12:30:59 | Kamil Raczynski inne posty tego autora
Witam wszystkich. Parę miesięcy temu trafiłem na przepis na dość smaczną zapiekankę z makaraonu i mięsa. Niestety - przepis gdzieś się zapodział, a ja od kilku dni ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Enchiladas (Wielkie żarcie)2004-12-20 13:13:51 | Kamil Raczynski inne posty tego autora
Witam. Czy ktoś robił już meksyksńską enchiladas ze strony http://www.gotowanie.wkl.pl/przepis5039.html ?? Właśnie się przymierzam, a nie mam nistety mąki kukurydzianej :o( Zdaje ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
sałatka - może postać?2004-12-31 13:57:17 | Kamil Raczynski inne posty tego autora
Z braku czasu i składników zrobiłem sałatkę "prawie" grecką: pomidor, papryka, feta, oliwki, kapusta pekińska. Do tego mam sos grecki Knorra. Napisali na nim, zeby go ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Przepisy ze starej książki kucharskiej2005-01-06 10:26:03 | Kamil Raczynski inne posty tego autora
alien71 <a...@t...pl> nakibordził(a): Widzę, że różnie trochę jest podawane. Ja podam wartości z książki kucharskiej Aliny Gniewkowskiej z 1927r. Podane tam tabele ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Zjadłbym coś2005-02-02 16:19:38 | Kamil Raczynski inne posty tego autora
"mietek" <m...@o...pl> nakibordził(a): >No właśnie - zjadłbym coś. Sam nie wiem co. Coś, po czym zostaje oskoma. Ale >nie wiem co. I aby nie było zbytnio ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Holenderskie ślimaki serowe [P] - polecam2005-02-16 12:24:49 | Kamil Raczynski inne posty tego autora
"A.L." <a...@n...pl> nakibordził(a): > (na płasko). Wyszła mi jedna duża (piekarnikowa) blacha ślimaków. Trzeba > wziąć pod uwagę, że ślimaki ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Holenderskie ślimaki serowe [P] - polecam2005-02-16 15:36:31 | Kamil Raczynski inne posty tego autora
"A.L." <a...@n...pl> nakibordził(a): > Piekłam ok. 30 min. w temp. 180-200 st. Włożyłam ślimaki do piekarnika przy > ok. 150 st. Pieką się :o) A ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Holenderskie ślimaki serowe [P] - polecam2005-02-18 15:45:06 | Kamil Raczynski inne posty tego autora
"A.L." <a...@n...pl> nakibordził(a): > Może zrobiłeś bardziej prostokątne ciasto (zwijane krótszym brzegiem) i > ślimaki wyszły mniejsze, a ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: ciasto na pizze2005-02-26 11:41:41 | Kamil Raczynski inne posty tego autora
"ata" <g...@b...pl> nakibordził(a): > 1/2 kg mąki krupczatki > 1 szklanka mąki Obawiam się, ze przepis na pizzę z mąki, mąki i drożdży może się ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia