Szukana fraza: Autor: "Dorota" <d...@o...pl>
Znaleziono: 451 wiadomości
2003-10-26 13:09:28 | Dorota*** inne posty tego autora
Zamowilem cielecine w sosie pomidorowym z > cynamonem. ......... ale czym doprawiac? > W kuchni greckiej czesto dodaje sie cynamonu do sosów pomidorowych do mies. Pozostale ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: ciasto z jablkami i bananami...2003-10-27 17:39:39 | Dorota*** inne posty tego autora
Właśnie zrobiłam. Niestety, nie wyszło takie, jak się spodziewałam. W smaku - bardzo dobre, ale banany się rozciapały, jabłka puściły sok i w zasadzie dolna warstwa jest ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: menu "weselne" - opis z dygresjami2003-10-28 20:48:37 | Dorota*** inne posty tego autora
Gratulacje!!!!!!!!! Dorota od 7 lat po ogromnym weselisku (70 osób) ;-) [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: imprezowe zarelko2003-11-04 19:10:05 | Dorota*** inne posty tego autora
. Jakie są wasze ulubione > przysmaki imprezowe??? > koreczki szaszłyki na zimno, a idealnie na gorąco z dipami śledzie no i sałatki Dorota [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Chleb Fiony - chwale bardzo :)2003-11-16 14:59:32 | Dorota*** inne posty tego autora
A ja go wlasnie robie, i pierogi szwedzkie Kruszyny. Nie wiem tylko, czy chleb mi wyjdzie, bo za nic nie moge rozgrzac piekarnika do 250 stopni... Wieczorem napisze, czy da sie go upiec ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Chleb Fiony - chwale bardzo :)2003-11-16 18:10:48 | Dorota*** inne posty tego autora
Niestety, klapa. Piec po 20 min spadl do 180 stopni, po czym udalo mi sie go rozgrzac tylko do 200 stopni. Dalam 1,5 lyzki soli - to efekt jednego z postów - dla nas to jednak za duzo ( w ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Zrobilam czekolade i mam pytanie2003-11-17 13:59:28 | Dorota*** inne posty tego autora
Grudki robily sie i koniec. Czy > znacie jakis sposob, zeby to wszystko ujarzmic? > Wlewam płyny do mleka przesianego, a nie odwrotnie. Czasem mi się tez robiły - pomaga blender ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Chlebek Fiony - kolejna klapa2003-11-18 18:51:19 | Dorota*** inne posty tego autora
> No dobrze, to teraz mi powiedzcie co zrobilam zle. Ja w niedzielę się żaliłam, ale nie było tak źle. Przede wszystkim chleb nie był wysoki, pęknięta skórka na środku ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Chlebek Fiony - ratunku, totalna klapa2003-11-18 18:56:33 | Dorota*** inne posty tego autora
> Czy to, ze mam zwykla kuchenke gazowa, ma jakies znaczenie? A > moze temperatura byla za niska bo wahala sie w granicach 210-220 stopni. Shrek napisał, że wystarczy. Ja też mam ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: MUD PIE (link)2003-11-19 19:04:31 | Dorota*** inne posty tego autora
> * Exported from MasterCook Mac * > end kompany i tak dalej...... Ludzie, naprawdę nie wszyscy znają angielski! Błagam , wrzucajcie po polsku dla nieuków ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia