« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-11-19 10:52:11
Temat: MUD PIEJadlam cos takiwego raz - niebo w gebie.
Ni to ciasto, ni to lody, ni to niewadomo co.
Polane czekolda i okruszone migdalami.
Zna ktos przepis?
Kalina
--
galeria fotografii:
www.kalina73.republika.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2003-11-19 11:31:56
Temat: Re: MUD PIE (link)
Użytkownik Kalina <k...@U...TO.poczta.onet.pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:bpfi0s$klq$...@n...onet.pl...
> Jadlam cos takiwego raz - niebo w gebie.
> Ni to ciasto, ni to lody, ni to niewadomo co.
> Polane czekolda i okruszone migdalami.
> Zna ktos przepis?
http://southernfood.about.com/library/rec00/bl01028d
.htm
http://www.cooks.com/rec/search/0,1-0,mississippi+mu
d+pie,FF.html
* Exported from MasterCook Mac *
Mississippi Mud Pie 2
Recipe By :
Serving Size : 1 Preparation Time :0:00
Categories : Pies
Amount Measure Ingredient -- Preparation Method
-------- ------------ --------------------------------
1/2 Cup Roasted Pecans -- chopped
1/2 Cup Roasted walnuts -- chopped
2 Pie crusts -- Prepared 9"
16 Ounce Cream cheese
1 Sour cream 1 carton (8 oz)
8 Ounce Confectioner's powdered
-sugar
1 Teaspoon Vanilla extract
1/4 Cup Sugar -- granulated
2 Tablespoon Cornstarch
1 Tablespoon Flour
1/4 Cup Cocoa -- powdered
1/4 Teaspoon Salt
1/4 Cup Milk
3 Egg yokes -- beaten
2 Cup Milk
3/4 Cup Sugar -- granulated
1 Tablespoon Butter
1 Teaspoon Vanilla extract
1 Teaspoon Almond extract
CRUST: Mix pecans and walnuts and add to your favorite pie crust recipe,
or, if desired, use 2 frozen pie crusts, baked according to package
instructions, with nuts divided evenly over bottom of crusts. Set aside
to cool FILLING: Mix cream cheese, sour cream, confectioner's sugar and 1
tsp vanilla with electric mixer or food processor until well blended.
Divide evenly between pie crusts. Refrigerate for 2 hours or longer.
TOPPING: In a bowl, blend 1/4 cup sugar, cornstarch,flour,cocoa,salt,1/4
cup milk and egg yokes; set mixture aside. Place 2 cups milk and 3/4 cup
sugar in a saucepan and bring to a boil over high heat, whisking
constantly, to bowl ingredients. Transfer bowl ingredients back into
saucepan and bring to boil, stirring constantly, over medium heat.
Continue to cook for 5 minutes. Stir in 1 Tbsp butter and 1 tsp vanilla
and almond extracts. Cool and spoon over Pies. Refrigerate Pies.
Makes 2 pies. From: Sandee Eveland Date: 16 Feb 94
agataw
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-11-19 19:04:31
Temat: Re: MUD PIE (link)
> * Exported from MasterCook Mac *
>
end kompany i tak dalej......
Ludzie, naprawdę nie wszyscy znają angielski! Błagam , wrzucajcie po polsku
dla nieuków ............................................
Dorota
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-11-19 20:15:03
Temat: Re: MUD PIE (link)
> Ludzie, naprawdę nie wszyscy znają angielski! Błagam , wrzucajcie po
polsku
> dla nieuków ............................................
Popieram!
Mimo, ze wydawalo mi sie, ze nam angielski, to pojecia nie mam co to sa za
niektore skladniki.
Np. taki cream cheese. Czy to serek homeogezniowany, slodki, czy cos ala
smietana?
I w tych niektorych przepisach mowa o warstwach, ciastach i nadzieniach - a
to, co ja jadlam bylo jednolita masa blokowa (przepyyszna!), polana
czekolada.
kal
--
galeria fotografii:
www.kalina73.republika.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-11-19 21:00:23
Temat: Re: MUD PIE (ot)
Użytkownik Dorota*** <d...@o...pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:bpges4$jse$...@n...onet.pl...
>
> > * Exported from MasterCook Mac *
> >
> end kompany i tak dalej......
> Ludzie, naprawdę nie wszyscy znają angielski! Błagam , wrzucajcie po
polsku
> dla nieuków ............................................
>
> Dorota
... kurcze - nie bylo po polsku..... : (
agataw
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-11-19 21:42:28
Temat: Re: MUD PIE (link)
Kalina wrote:
>
> > Ludzie, naprawdę nie wszyscy znają angielski! Błagam , wrzucajcie po
> polsku
> > dla nieuków ............................................
>
> Popieram!
> Mimo, ze wydawalo mi sie, ze nam angielski, to pojecia nie mam co to sa za
> niektore skladniki.
> Np. taki cream cheese. Czy to serek homeogezniowany, slodki, czy cos ala
> smietana?
> I w tych niektorych przepisach mowa o warstwach, ciastach i nadzieniach - a
> to, co ja jadlam bylo jednolita masa blokowa (przepyyszna!), polana
> czekolada.
>
To nie wiem, co jadlas, bo mud pie to taki miska-placek z "kruchego"
ciasta z dwoma warstwami - dolna to serek homogenizowany ze smietana i
cukrem pudrem, a gorna to budyn czekoladowy. Jesli nie o to chodzi, to
nie warto tlumaczyc, bo zawiklany jest ten przepis.
MB
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-11-20 10:32:31
Temat: Re: MUD PIE (link)
> To nie wiem, co jadlas, bo mud pie to taki miska-placek z "kruchego"
> ciasta z dwoma warstwami - dolna to serek homogenizowany ze smietana i
> cukrem pudrem, a gorna to budyn czekoladowy. Jesli nie o to chodzi, to
> nie warto tlumaczyc, bo zawiklany jest ten przepis.
No ja jadlam cos innego, moze jakas uproszczona wersje?
Dokladnie to jadlam to w TGI Friday's. jesli ktos wie jak to zrobic to mam
nadzieje, ze sie podzieli??
Ale Twoj przepistez chetnie poznam i wyprobuje, wiec jesli masz chwile na
wytlumaczenie, to bardzo prosze.
kal
--
galeria fotografii:
www.kalina73.republika.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |