Szukana fraza: Autor: "Dorota***" <d...@o...pl>
Znaleziono: 413 wiadomości
2003-10-11 08:08:33 | Dorota*** inne posty tego autora
Dzięki wielkie, z powodu kłopotów z serwerem dopiero dzisiaj się zabieram, spróbuję Kruszynkowych pierogów, zdam relację późnym wieczorem Dorota [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Kruszynkowe pierogi2003-10-11 20:32:46 | Dorota*** inne posty tego autora
Zrobiłam pierogi drożdzowe wg przepisu Kruszynki, wyszły wyśmienite. Zgodnie z sugestią Kruszynki, zostawiłam ciasto do wyrośnięcia (na kaloryferze tak z 45 minut), rozwałkowałam ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Kruszynkowe pierogi2003-10-13 11:12:59 | Dorota*** inne posty tego autora
wyszły wyśmienite. > > Aaaaa, super :))))))) > > Kruszyna > mile poglaskana Naprawdę, bez "łubu-dubu", a ciastowiec ze mnie mizerny. Wychodzą prawie ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Ogórki prośba2003-10-13 13:58:28 | Dorota*** inne posty tego autora
> mmm.. gazowane ogorki! Sa najlepsze! Lekko szczypią w język, super! > Niczym się nie przejmuj, tylko się ciesz. Jeśli są jeszcze twarde, to > gratuluję :) > My też ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Czym czuć tanie sery pleśniowe?2003-10-13 18:46:21 | Dorota*** inne posty tego autora
> Mam pytanie odnośnie tanich serów pleśniowych, takich np. brie za 4zł > małe opakowanie. pracodawców. Nie znam brie taniego, ale camembert za 3,5 zł nie śmierdzi niczym ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Przeboje ziemniaczane.2003-10-14 08:59:23 | Dorota*** inne posty tego autora
Ziemniaki polane zesmażonym boczkiem i cebulką... Ziemniaki takie jak z kociołka: +marchewka, pietruszka, cebula, kapusta biała porwana na kawałki, mozna dodać też mięso (dowolne ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Czym czuć tanie sery pleśniowe?2003-10-14 09:01:12 | Dorota*** inne posty tego autora
Sorry ale tego syfu nie mozna zwac "camembertem"... paweld Oczywiście, że nie, bo to ser typu "cam." D. [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: malinówka - z cukrem czy bez?2003-10-17 13:43:00 | Dorota*** inne posty tego autora
> do takich spóźnionych malin - niezbyt słodnich już niestety - przed zalaniem > wódką dodajemy cukier ? Dzięki za pomoc. > Ja dosypuję, zalewam spiritem. Dorota [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: [P] Herbata po rosyjsku (ciekawa)2003-10-17 13:50:57 | Dorota*** inne posty tego autora
> po rosyjsku i bez wodki ??? A tak sie juz napalilam... ;-) > Ja robię tak: Do kubka wkładam plaster pomarańczy i cytryny, ucieram z cukrem (można odrobinę waniliowego dodać) ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Łazanki2003-10-19 14:05:27 | Dorota*** inne posty tego autora
> . Napiszcie, jak wyglądają > wasze doświadczenia i podajcie instrukcje jak to dokładnie się robi? Bardzo > chciałabym sama spróbować Gotuję poszatkowaną kapustę ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia