Szukana fraza: Autor: Piotr Zawadzki <p...@f...pl>
Znaleziono: 125 wiadomości
2005-08-29 09:57:09 | Piotr Zawadzki inne posty tego autora
dianaza wrote: (...) > Pamietam, ale żadnych skutków ujemnych dla mnie nie odczułam...nikt mi > niczego nie zakazywał...tak samo mogłam wypowiadać swoje zdania jak > ... [ więcej ]
Grupa : pl.soc.inwalidzi
Re: galaretka z porzeczek2004-06-28 15:11:12 | Piotr Zawadzki inne posty tego autora
Lucyna napisała: > Szukam sprawdzonego przepisu na galaretkę porzeczkową. Może ktoś ma > doświadczenie w tej kwestii? Witam po długiej nieobecności BiSwK i od razu do ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: HOT-DOG2004-07-05 13:32:00 | Piotr Zawadzki inne posty tego autora
KK napisał: > Jako zapalony kucharz-hobbysta ;-), nabrałem ostatnio ochoty, żeeby zrobić > sobie i rodzince Hot-Doga :-) (...) Proponuję hot-dog a' la New York :-) Jedyny ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Dlaczego rosol metnieje?2004-07-06 15:59:36 | Piotr Zawadzki inne posty tego autora
Anna Ladorucka napisał: > Rosol robie prawie w kazda niedziele i zazwyczaj wychodzi klarowny. Jednak > tym razem, chociaz robilam wszystko jak zwykle, byl metny, prawie mleczny ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Dlaczego rosol metnieje?2004-07-06 19:00:23 | Piotr Zawadzki inne posty tego autora
Katalizator napisał: > cebulke przypalamy dla uzyskania zlotego, pieknego koloru No wiedziałem po prostu, że po coś ona tam jest :-D Tak to jest z przepisami, któe się ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Czeresnie!2004-07-07 18:50:02 | Piotr Zawadzki inne posty tego autora
SoMeOnE napisał: > dostalismy ok. 10 kg czeresni. > Co mozna z nimi/nich zrobic? Oprócz wszelkich przepisów do zjedzenia "teraz" zawsze jeszcze pozostaje zamrażarka ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: w sprawie produkcji napojów wyskokowych2004-07-09 12:46:06 | Piotr Zawadzki inne posty tego autora
Basia napisał: (...) > Czy w tej sytuacji, gdy moje porzeczki radośnie puscily sok pod wplywem > cukru moge to jeszcze jakos przerobic na trunek czy odpuscic sobie? To może ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: w sprawie produkcji napojów wyskokowych2004-07-09 12:47:41 | Piotr Zawadzki inne posty tego autora
Basia napisał: > ano wlasnie... w prawdzie kazdej sztuki z osobna druciakiem nie szorowalam, > tylko zbiorowo, w durszlaku, zimną woda zostały potraktowane, ale i tak > pewnie ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: sushi z kalmarem ???2004-07-09 12:48:34 | Piotr Zawadzki inne posty tego autora
wiku napisał: > jak przygotowac kalmara do sushi, zeby nie byl gumowaty ? > gotuje sie go tylko, czy wywmaga jakiejs specjalnej obrobki ? (...) Może stłuc go trochę? Nie wiem ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Mieso2004-08-25 07:11:06 | Piotr Zawadzki inne posty tego autora
Marcin E. Hamerla napisał: (...) > odpowiednie do spozycia, wywalilem je do kosza. I teraz pytanie: jak > rozpoznac kiedy mieso jest ewidentnie popsute, a kiedy jest o lekko > ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia