Szukana fraza: Autor: "waldek" <A...@o...pl>
Znaleziono: 298 wiadomości
2005-03-06 23:06:48 | waldek inne posty tego autora
Ewa (siostra Ani) N. wrote: > http://www.chefsimon.com/posouf.htm > > Co prawda po francusku, ale z obrazkami. === Myślałem, że nie znam francuskiego ni w ząb, ale, o dziwo ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: [OT] Dziś zrobiłam2005-03-06 23:12:21 | waldek inne posty tego autora
Margola Sularczyk wrote: > w szkole specjalnej nie uczą, że istnieje dopełniacz? === Bef Strogonowa? Sałatka Waldorfa? waldek === [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Jak się robi "frytki talarki" - takie które podają w restauracji ?2005-03-06 23:35:47 | waldek inne posty tego autora
Ewa (siostra Ani) N. wrote: > (ale napisz czego nie zrozumiales) === He, w zasadzie sens wszystkich zdań jest jasny. :-) Pojedyncze wyrazy ewentualnie, ale to nie wpływa na całość. ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Jak się robi "frytki talarki" - takie które podają w restauracji ?2005-03-07 00:02:55 | waldek inne posty tego autora
Ewa (siostra Ani) N. wrote: >> No, z wyjątkiem "Napoleon" >> - można przeczytać i wymówić po polsku. Taki osobliwy wyjątek. :-) > > Bo on akurat nie byl ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Blanszowanie cebuli2005-03-07 21:46:44 | waldek inne posty tego autora
dżdżownica wrote: > Zastanawiam się jak taka blanszowana cebula smakuje i do czego się > nadaje, a do czego nie. === Jest np. dodawana do śledzi o nazwie "wiejskie" i ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: 8 Marca2005-03-08 22:54:46 | waldek inne posty tego autora
--+ emati +-- wrote: > (chyba jestem pierwszy) > Z okazji 8 marca życze wam dziewczyny :-) > wszystkiego co najsmaczniejsze, najsłodsze i najpiękniejsze, > schabów i ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: serca indycze2005-03-08 22:57:17 | waldek inne posty tego autora
Wika wrote: > czy moglibyscie mi podpowiedziec co mozna zrobic ze wspomnionaych juz > przeze mnie serc? Mam 6 sztuk i naprawde nie wiem co zrobic z tego. > Prosilabym o jakies ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: jak uniknšÌ puszenia?2005-03-10 22:27:30 | waldek inne posty tego autora
Tatiana wrote: > Dnia Thu, 10 Mar 2005 13:15:02 -0800, Waćpanna lub Waćpan *Magdalena > Bassett*, w wiadomości news:<news:1131e6n3931hh28@corp.supernews. com> > zawarł, co ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: jak uniknąć puszenia?2005-03-10 22:31:54 | waldek inne posty tego autora
Kasia wrote: > Witam wszystkich. > Kochani, może ktos ma jakis patent na to jak gotowac np, bigos, > gołąbki, fasolke aby potem nie puszyło do bólu? === To może tak ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Biała kiełbasa2005-03-11 23:32:06 | waldek inne posty tego autora
Edi wrote: > Witam! > > Może ktos mi pomoże? > Zawsze na święta robię białą kiełbasę. Po parzeniu jest biała a po > ostygnięciu robi się ciemna. Co zrobic aby ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia