Strona główna Grupy Wyniki wyszukiwania

Grupy

Szukaj w grupach

 

Wyniki wyszukiwania


Uwaga: Twoje zapytanie jest zbyt ogólne. Liczba znalezionych ogłoszeń jest bardzo duża. Proponujemy użycie wyszukiwania zaawansowanego lub określenie większej liczby parametrów.

Szukana fraza: Autor: Jarosław Sokołowski <j...@l...waw.pl>
Znaleziono: 2000 wiadomości





Re: Karmel

2014-11-07 22:03:25 | Jarosław Sokołowski inne posty tego autora

Pan Dariusz K Ładziak napisał: >> Jak cukier może się scukrzyć?! Karmelizacja, to odwodnienie cukru. >> Więc co tam robi to ćwierć szklanki wody na początku? > ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: Kaczka pieczona rozpływająca się w ustach - po ikselsku :-)

2014-11-08 17:46:47 | Jarosław Sokołowski inne posty tego autora

Qrczak pisze: >>>> Ale to jest zabijanie smaku mięsa. Zresztą ja osobiście z jagnięciną >>>> czy baraniną nie przepadam i nie ważne marynowana czy nie, ale ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: Kaczka pieczona rozpływająca się w ustach - po ikselsku :-)

2014-11-08 18:16:12 | Jarosław Sokołowski inne posty tego autora

Qrczak pisze: >> Jarek (chyba bym się czegoś napił) > > Polecam palinkę. Pasuje. Jak ulał. Jarek -- Ne pijem ne pijem, ne pijem ne pijem, zabrali nam piwowar. Zabrali ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: Kaczka pieczona rozpływająca się w ustach - po ikselsku :-)

2014-11-08 19:21:07 | Jarosław Sokołowski inne posty tego autora

Trybun pyta: > Co to właściwie jest ten "kapłonek"? Celibat kogutów -- kapłoństwo. [Hugo Steinhaus] -- Jarek [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: Ratunku, wegańska uczta

2014-11-09 15:20:28 | Jarosław Sokołowski inne posty tego autora

Pani Basia napisała: > Podałam na sposób gruziński, czyli po pierwszym daniu wszystko na > stół, każdy bierze, co chce. Co gorące, stoi na podgrzewaczach. Na sposób ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: Karmel

2014-11-09 19:24:13 | Jarosław Sokołowski inne posty tego autora

Pan Dariusz K Ładziak napisał: >>>> Jak cukier może się scukrzyć?! Karmelizacja, to odwodnienie cukru. >>>> Więc co tam robi to ćwierć szklanki wody na ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: Ratunku, wegańska uczta

2014-11-09 19:30:02 | Jarosław Sokołowski inne posty tego autora

Pan Dariusz K Ładziak napisał: >> Zastanawiam się teraz jak nazwać, może też geograficznie, organizację >> odwrotną. Sekwencyjną. Kiedy to po zupie dadzą zraz, a ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: Ratunku, wegańska uczta

2014-11-09 19:37:24 | Jarosław Sokołowski inne posty tego autora

Pani Basia napisała: >> Na sposób gruziński. Można go też nazwać chińskim albo koreańskim. > No tak, pora gdzieś wyruszyć, by mieć nowe odniesienia. I cóż mi tu ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: X

2014-11-09 19:40:14 | Jarosław Sokołowski inne posty tego autora

Wiesiaczek napisał: >> Do kartoflanej - owszem, inaczej się nie da. Ale spróbuj pod >> dobrą, czysta zbożową. Żal tłumić delikatny smak porządnej >> zbożowej ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: Jaki szybkowar na prezent?

2014-11-10 16:08:01 | Jarosław Sokołowski inne posty tego autora

Stokrotka pisze: > W starej książce kucharskiej doczytałam się, że szybkowar wymaga > w czasie pracy w miarę stałej temperatury dostarczanej do niego, > co w rozwiązaniu ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

strony : 1 ... 30 ... 70 ... 81 . [ 82 ] . 83 ... 90 ... 130 ... 200