Szukana fraza: Autor: sadyl <s...@p...onet.pl>
Znaleziono: 1539 wiadomości
2000-06-15 11:36:56 | sadyl inne posty tego autora
"M.W." wrote: > > > Przy pomocy pralek Frania bylo produkowanych wiele roznego rodzaju napojow > zwanych winnopodobnymi : soczek + jakis spirytus :-) A to moi ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Jaka obsada?2000-06-16 12:41:39 | sadyl inne posty tego autora
Przemek wrote: > > Jak obsada ilosciowa Księżniczek i Naskalniakow do akwy 260l - 130x40x50. > Czy ryby te moga przebywac razem, czy przypadkiem nie dochodzi do bujek. ..no ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
jedzenie z telewizora2000-06-16 18:30:05 | sadyl inne posty tego autora
Przed chwilą w TV (TV Gdynia - program lokalny kablówki Szel-Sat) leciało cos typu "kuchnie świata" Podawali m.in. przepis na greckie Mousaki (jak to się pisze?) i jakąś ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Kuchnia żydowska; było Re: pytanko2000-06-18 19:22:07 | sadyl inne posty tego autora
Mark Abramovich wrote: > Ja, ale wiecej czytam niz pisze > Ja, znaczy Maxim z Jeruzalimy, Israel A moze byś się poodzywał czasami? Kuchnia żydowska pozostała w Polsce ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: " wiejskie menu "- help!2000-06-19 21:26:22 | sadyl inne posty tego autora
"M.W." wrote: > > Nie zapominajcie o takich przysmakach jak kasza tatarczana se skwarkami i > kwasnym mlekiem :-) A szto takoje kasza tatarczana??? sadyl [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: maca2000-06-19 21:31:35 | sadyl inne posty tego autora
"Monika Orłowska" wrote: > > Czy ktoś może wie jak się robi macę (po żydowsku)? Ze krwi dziecięcej :))) Marku A. - widzisz sam, że najwyzszy czas sie odezwać ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: maca2000-06-19 21:35:49 | sadyl inne posty tego autora
Wlodzimierz Macewicz wrote: > czy chodzi Ci o prawdziwa koszerna mace??? > > ciasto tak jak na makaron do rosolu iiii - chyba nieprawda - do macy się nie daje jajków, się ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Zapiekane ziemniaki2000-06-19 21:41:43 | sadyl inne posty tego autora
Zuppełnie nie to o czym pisała Elle, ale on-topic: jak się robi KULKI ziemniaczane: czy wykrawa się z surowych ziemniaków kulki i dalej oporządza, czy jest jakiś sprytniejszy sposób ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: pytanko2000-06-19 21:50:14 | sadyl inne posty tego autora
Herbatka wrote: > > Przy okazji mam pytanie - czy w innych czesciach Polski znane sa szare > kluchy ? <ciach> znajomi przekonywali mnie, ze takie kluchy to > ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: jedzenie z telewizora2000-06-20 06:36:42 | sadyl inne posty tego autora
drazak wrote: > > A mozes podac ile ma byc tej baraniny i fety ? Bede wdzieczny za odpowiedz. Zorba, który to robił nie podał ilości. Orientacyjnie - żeby zrobić warstewkę ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia