Szukana fraza: Autor: "waldek" <x...@o...pl>
Znaleziono: 1424 wiadomości
2004-02-05 02:34:41 | waldek inne posty tego autora
...nie wierze, ze kwasnosc kapusty > moglaby spowodowac twardnienie miesa. Moze ktos sie madry wypowie? > Eksperymentator jakis? ==== Ja też nie wierzę. Ale ja w wiele rzeczy nie ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: kapusta kiszona2004-02-05 02:42:12 | waldek inne posty tego autora
> a maja sie trzymac za rece??? czy wezykiem? no dobra, neich Cie > bedzie - niech bedzie ragu, z kapusta kiszona ;) ==== A moglabys podac ten (podejrzewam - przepyszny) przepis na ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: kapusta kiszona2004-02-05 02:49:28 | waldek inne posty tego autora
> to jeszcze jedno pytanie, jaka odmiana ??? bo domyslam sie, ze slodkie > odpadaja ==== Jeśli Cię interesuje moja kapusta, to na 20kg wrzuciłem ok. 1,5kg szarych renet. Kapusta ma ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: czy obierać pieczarki?2004-02-05 23:53:26 | waldek inne posty tego autora
> ....nie dziw się, ze niektórzy pytają czy obierać pieczarki. > A jak to zrobić? > http://darynatury.w.interia.pl/uprawa/uprawa. htm ==== Dzięki za info. waldek ==== [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: kapusta kiszona2004-02-06 00:00:52 | waldek inne posty tego autora
> Myślę, że niekoniecznie. Ja włożyłe. co miałem pod ręką. A chyba ostani > czytałem gdzieś, że zalecana była antonówka. ==== Widzę, że skusiłeś się na zrobienie ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: co dodać aby mieso bylo kruche2004-02-06 00:17:00 | waldek inne posty tego autora
>....chce wypasc dobrze... ===== Musisz skoczyć z dachu. waldek ===== [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Co zrobić z tym obleńcem?2004-02-06 00:25:37 | waldek inne posty tego autora
> Teraz - tu na grupie - najlepiej 'temu' nie odpowiadac w zaden sposob. ==== Problem wtym, że nie każdy rozpoznaje takie posty. Moim zdaniem JerzyN robi dobrą robotę wrzucając ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Zapomniane warzywa2004-02-06 00:40:04 | waldek inne posty tego autora
==== Jarmuż był dość popularny, ale mam wrażenie, że został wyparty przez różne francuskie sałaty i kapusty pekińskie. Norma unijna :-{ Był mocno lansowany przez partię i tow. ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Zapomniane warzywa2004-02-06 00:46:52 | waldek inne posty tego autora
> Moi rodzice jadaja ją jako chłodnik, ja jakos wole na ciepło ===== Chłodnik na ciepło??? Jak? :-}}}} waldek P.S. Też lubię botwinkę - na ciepło i na chłodno. Ja ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: brokuly2004-02-06 01:01:36 | waldek inne posty tego autora
> Poszukuje jakichs ciekawych przepisow na brokuly...Znudzilo mi sie juz > jedzenie ich z oliwa i parmezanem...A przeciez to takie smaczne warzywo ==== Zupka (tzw. krem) z brokułów: ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia