Szukana fraza: Autor: "Aretkka" <a...@p...onet.pl>
Znaleziono: 621 wiadomości
2004-10-21 14:57:16 | Aretkka inne posty tego autora
> Z białych roślin na surówkę, przychodzą mi do głowy: kapusta, kapusta > pekińska, > waldek > === > A dlaczego u nas, nad Bałtykiem "kapusta biała" ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: biała surówka2004-10-22 07:07:26 | Aretkka inne posty tego autora
> === > A nieprawda. :-) > Kapust jest ok. 200 odmian, z czego kilka jest białych. I te są akurat > najlepsze na surówki. Nazwy kilku odmian ziemniaków zna każdy, a ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Ciasta kawowe2004-10-22 07:23:43 | Aretkka inne posty tego autora
> > >> > >> Masa kawowa > > > >> 1/2 szkl. kawy cappucino > >> Czy dobrze zrozumiałam. Ta ilość kawy, to jest sucha masa ? > tak ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: maślaki2004-10-25 07:18:32 | Aretkka inne posty tego autora
> Nazbierałam dzisiaj spory kosz maślaków (z braku szlachetniejszego grzyba). > Jak dla mnie, to zbieranie jest o wiele przyjemniejsze od jedzenia grzybów, > nie mówiąc już ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Ciasta kawowe2004-10-25 07:33:04 | Aretkka inne posty tego autora
> niesamowicie dekoracyjne to ciasto - a przy tym pyszne ... :-) Dodam, że jeszcze lepsze jest na drugi dzień od upieczenia, no, żeby się uchowało trzeba schować :-))) > ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Ciasta kawowe2004-10-25 08:48:25 | Aretkka inne posty tego autora
> ech - nie wyszło z haratańcem w ten weekend :-( > rodzinka stanowczo zażyczła sobie rafaello z masą z bitej śmietanki i białej > czekolady ... > może w następny ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Ges! Co z niej zrobic?2004-10-25 10:23:27 | Aretkka inne posty tego autora
> Witam! > > Jeden z znajomych gospodarzy chce podarowac mi na swieta ges.Na razie "to" > ptactwo jeszcze sobie bryka po zagrodzie. > Ges jest dorodna i ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Ges! Co z niej zrobic?2004-10-25 11:33:17 | Aretkka inne posty tego autora
> > Smalec gęsi jest bezwonny, dzięki czemu można na nim smażyc praktycznie > > wszystko. :-) > > Gdyby był bezwonny to nie byłby tak ceniony. Bezwonna to jest ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Ges! Co z niej zrobic?2004-10-25 11:57:04 | Aretkka inne posty tego autora
> > Co do "cenności", to ujdzie, bo u nas 3,oo zł za 1 kg ;-), > > Myślałem, nie o _cenie_, lecz o wysokiej _ocenie_ jako tego, co wpływa > na smak potraw. ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Ciasta kawowe2004-10-25 18:35:45 | Aretkka inne posty tego autora
> > Ja piekłam, uzylam kisielu wisniowego, nie pamietam jakiej firmy (bez > cukru). Ciasto wyszlo bardzo ladne, malownicze :) no i smaczne. Pieklam je w > tym roku na ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia