Szukana fraza: Autor: Jarosław Sokołowski <j...@l...waw.pl>
Znaleziono: 2000 wiadomości
2015-02-16 20:35:01 | Jarosław Sokołowski inne posty tego autora
Pan Pszemol napisał: >>> Glutasól NIE MA smaku. To WZMACNIACZ smaku. >> >> Wlewam do garnka trochę wody, wrzucam kostkę "rosołową", woda >> ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Próbował ktoś piec tradycyjne, włoskie, puszyste bagietki?2015-02-16 20:40:16 | Jarosław Sokołowski inne posty tego autora
Qrczak pisze: >>>>> Mnie to raczej smuci, mamy jedną z najlepszych kuchni w świecie, >>>>> a ciągle jakaś pogoń za egzotyką,. >>>> ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Próbował ktoś piec tradycyjne, włoskie, puszyste bagietki?2015-02-16 21:11:53 | Jarosław Sokołowski inne posty tego autora
Pan Stefan napisał: > A teraz brakuje mi np. raków (jadłem ze trzy razy w życiu i już raczej > ich (tzn. rak polski) za mego życia w sklepach nie uświadczę Mój ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Jaką patelnię lupić?2015-02-16 21:15:29 | Jarosław Sokołowski inne posty tego autora
Pan Piotr napisał: > Połóż na dnie patelni papier taki jak "do pieczenia". > Na to tłuszczu możesz dać niedużo/dużo, ile chcesz. > Koniec problemu z ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Próbował ktoś piec tradycyjne, włoskie, puszyste bagietki?2015-02-16 21:27:08 | Jarosław Sokołowski inne posty tego autora
Qrczak pisze: >> z chęcią zjadłbym kotleciki z gryfu (czytaj krowie wymię)... > > Oraz policzków wołowych. Wy mię tu nie zmuszajcie do reklamowych wynurzeń. Wczoraj w ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Odp: Jaką patelnię lupić?2015-02-16 21:52:02 | Jarosław Sokołowski inne posty tego autora
@ pisze: >>> Połóż na dnie patelni papier taki jak "do pieczenia". >>> Na to tłuszczu możesz dać niedużo/dużo, ile chcesz. >>> Koniec problemu ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Jaką patelnię lupić?2015-02-17 10:48:59 | Jarosław Sokołowski inne posty tego autora
Pani Ewa napisała: > BTW Mam pytanie - czy sól morska jest tak samo trwała jak zwykła sól > kamienna? Mam w lodówce w woreczku taką sól (prawdopodobnie). Jest > ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Jaką patelnię lupić?2015-02-17 11:43:59 | Jarosław Sokołowski inne posty tego autora
Pani Ewa napisała: >> Zaszkodzić jej to nie zaszkodziło -- sól, a właściwie sole, bo tam nie >> tylko chlorek sodu, nie znikną przecież ani się nic nie przemienią ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Jaką patelnię lupić?2015-02-17 13:30:47 | Jarosław Sokołowski inne posty tego autora
Pani Ewa napisała: >> Zawartość soli w soli nie ma żadnego znaczenia w praktyce -- było tu >> o tym niedawno. Ktoś najwyżej może wywodzić z tych brunatnych w niej ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Jaką patelnię lupić?2015-02-17 13:55:21 | Jarosław Sokołowski inne posty tego autora
Pani Basia napisała: >> Znanym w Europie miejscem pozyskiwania soli morskiej jest wyspa Pag. >> Lokalna wyniosłość gór Dynarskich w okolicy sprawia, że ruchy powietrza ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia