Szukana fraza: Autor: Jarosław Sokołowski <j...@l...waw.pl>
Znaleziono: 2000 wiadomości
2014-12-10 14:14:08 | Jarosław Sokołowski inne posty tego autora
Pani Krycha napisała: >> Na wielu forach internetowych ludzie pytają, czy można proszek do >> pieczenia zastąpić sodą oczyszczoną i odwrotnie. Ogólnie jest przyjęte ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Czas na pierniczki :)2014-12-10 14:17:06 | Jarosław Sokołowski inne posty tego autora
Pani Ewa napisała: >> Ja nawet nie wiem, czy bym chciał taką piernik zdobić. Jak na mój gust, >> to taki specjalistyczny instrument powinien mieć system stwarzania ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Czas na pierniczki :)2014-12-10 16:35:11 | Jarosław Sokołowski inne posty tego autora
ZZZ pisze: >> Mnie ostatnio ze dwa razy przez głowę przeszło, by tort upiec. Ale >> jak sobie pomyślałem, że najpierw muszę jakieś koło garncarskie sobie >> ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Czas na pierniczki :)2014-12-10 17:27:59 | Jarosław Sokołowski inne posty tego autora
ZZZ pisze: >> Widziałem takie podstawki do tortu (tortownica, to jednak do pieczenia >> chyba). Na tyle lekko się obrcają, by wujowi łatwo było uprzystępnić >> ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Czas na pierniczki :)2014-12-10 23:24:28 | Jarosław Sokołowski inne posty tego autora
Pani Ewa napisała: >> Znam z przemysłu systemy nakładania kleju na gorąco, który to klej >> wypisz wymaluj wygląda jak lukier i jak lukie się zachowuje. Albo jak ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: soda zamiast proszku2014-12-10 23:32:40 | Jarosław Sokołowski inne posty tego autora
Qrczak pisze: >>>>>> Poza tym można jeszcze spróbować z amoniakiem w proszku. >>>>> >>>>> Szkodliwy, nie polecam. >>>> ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: soda zamiast proszku2014-12-10 23:34:13 | Jarosław Sokołowski inne posty tego autora
Pani Ania napisała: >>> To jest to, chodzi o unikanie powodu do tworzenia się >>> nadkwasowości w przełyku. >> >> A czy soda właśnie nie neutralizuje ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: soda zamiast proszku2014-12-10 23:47:57 | Jarosław Sokołowski inne posty tego autora
Pani Krycha napisała: >>> To jest to, chodzi o unikanie powodu do tworzenia się >>> nadkwasowości w przełyku. >> >> A czy soda właśnie nie neutralizuje ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: soda zamiast proszku2014-12-10 23:54:08 | Jarosław Sokołowski inne posty tego autora
Pani Krycha napisała: >> Ale skoro już przy tej zgadze jesteśmy, to też warto przytoczyć, co >> medycy mówią. Taka cytryna, choć kwaśna sama w sobie, ma działanie ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: soda zamiast proszku2014-12-11 00:21:32 | Jarosław Sokołowski inne posty tego autora
Pani Nika napisała: > O ile pamiętam z biologii w liceum, to działa to tak: wypicie soku > cytrynowego (czy jakiegoś innego jadalnego kwasu) daje sygnał żołądkowi: > ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia