Szukana fraza: Autor: "Stokrotka" <o...@g...pl>
Znaleziono: 1531 wiadomości
2014-12-25 18:30:02 | Stokrotka inne posty tego autora
>"Zastanawiam się, jak żółtko na twardo może polepszyć smak majonezu? >Oczywiście każdy ma swoje gusta, ale surowe żółtko jest znacznie >smaczniejsze od tego na ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Dlaczego mak rozdyma i w jakim zestawieniu go jeść?2014-12-28 15:06:26 | Stokrotka inne posty tego autora
Mak W wigilię jest to danie tradycyjne, tak jak gżyby, pewnie z podobnej pszyczyny : ma działanie lekko narkotyczne. Borowiki, maślaki, koźlaki i kurki ujdą bez szwanku w kawśnym ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Dlaczego mak rozdyma i w jakim zestawieniu go jeść?2014-12-29 18:34:23 | Stokrotka inne posty tego autora
Oboje bzdury piszecie z alkoholem do borowika, maślaka, kurki, koźlaża. To, że alkoholu nie miesza się z gżybami to prawda tak stara, i tak znana, że aż trudno mi uwieżyć, że ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Ulubiony piątkowy obiad.2015-01-09 19:04:26 | Stokrotka inne posty tego autora
> Jaja (na twardo albo w koszulkach) w sosie koperkowym. Do tego ziemniaki. > To wszystko. Pysznota. Raz to mozna, ale nie co tydzien. Jaja preferuje na sniadanie. A jaja pasuja tez ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Ulubiony piątkowy obiad.2015-01-11 16:50:21 | Stokrotka inne posty tego autora
>... na beszamelu albo na wywarze z włoszczyzny, który zabielam > zawiesiną z mąki i kremówki. Do jaj pszypominam. Nie za dużo razem holesterolu? ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Ulubiony piątkowy obiad.2015-01-11 16:51:09 | Stokrotka inne posty tego autora
> Chrzanowy dzisiaj miałam ja. > I ja, ale bez jaj.:) -- http://ortografia.3-2-1.pl/ zakładce 'inne', nowe wersje: syntezatora mowy Gdak (z możliwością zmiany ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Odp: Ulubiony piątkowy obiad.2015-01-13 19:57:33 | Stokrotka inne posty tego autora
>..wypijam co sobota całą zebraną kremówkę z 3 litrów zagotowanego > piątkowego mleka. Małmazja :-) Umżesz na serce, ale za to jelita będziesz mieć jak dzwon. ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: jaki czajnik elektryczny2015-01-13 20:01:44 | Stokrotka inne posty tego autora
Mi się podobają metalowe, więc gżane całe dno, z filtrem pszy dziobie, i podświetlane pszy gotowaniu (z szybką pionową dość szeroką, tam jest podświetlanie) - widać czy się ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Odp: Ulubiony piątkowy obiad.2015-01-14 16:55:44 | Stokrotka inne posty tego autora
>>>..wypijam co sobota całą zebraną kremówkę z 3 litrów zagotowanego >>> piątkowego mleka. Małmazja :-) >> >> Umżesz na serce, ale za to jelita ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: jaki czajnik elektryczny2015-01-14 16:59:06 | Stokrotka inne posty tego autora
>... u mnie taki czajnik > służył głównie do zamiany w parę wody w nim się znajdującej, a w drugiej > kolejności do przypalania samego siebie. Gwizdek nie wystarczy? ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia