Szukana fraza: Autor: Waldemar Krzok <w...@u...fu-berlin.de>
Znaleziono: 1521 wiadomości
2002-09-24 10:42:10 | Waldemar Krzok inne posty tego autora
dorota bugla: > a tego, maz zrobil byl wczoraj fondue.... > i sama nie wiem, znaczy nie bylo zle - nawet smaczne, ale chyba sie > jednak nie udalo... > bedzie pytan pare.. > ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: tzatziki - jak zrobic2002-09-24 15:34:28 | Waldemar Krzok inne posty tego autora
Waldek: > Ciekawe skad wziac "porzadny" jogurt? > Bo te z hipermarketow to mieszaniki > jogurtu, mleka w proszku, > gumy arabskiej i innych zageszczaczy, > ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Losos2002-09-24 15:35:44 | Waldemar Krzok inne posty tego autora
Ala: > Czy ktos jadl gotowanego lososia z cytryna? Polecam. Pychota. akurat nie łososia, ale halibuta wciąłem wczoraj. Gotowany, z cytryną. No i do tego dziki ryż. Mniammmm ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Mascarpone2002-09-24 15:37:12 | Waldemar Krzok inne posty tego autora
Ala: > Czy ktos wie czy w Polsce mozna dostac ser mascarpone? można, w niektórych supermarkietach jest. Ale jak chcesz podać przepis na tiramisu, to i tak ci powiedzą, że na serku ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: tzatziki - jak zrobic2002-09-25 07:54:29 | Waldemar Krzok inne posty tego autora
Waldek: > Co to jest jogurt grecki? > We Wroclawiu nic takiego nie widzialem > (Moze dlatego ze to prowincja, a EXPO chca robic...) noo, taki w Grecji robiony. Nie pamiętam ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Losos2002-09-25 08:02:30 | Waldemar Krzok inne posty tego autora
Tomek W: > > No to poleccie bardziej szczegolowo :-). Tzn Ty i Waldek. Prosze. > Co z ta cytryna? Dotad tylko dusilem lososia z cytryna i koperkiem. ja zrobiłem tak: halibuta ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Mój pierwszy raz (powidła)2002-09-25 11:40:14 | Waldemar Krzok inne posty tego autora
Grzegorz Janoszka: > > Parę dni temu pytałem na grupie, czym różnią się marmolada, powidła, > konfitura itd i nie uzyskałem sensownej odpowiedzi ilością cukru i ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Lasania2002-09-25 12:43:19 | Waldemar Krzok inne posty tego autora
Zietkiewicz, Krystian: > Cześć > Czy mógłbym prosić o dobry przepis na lasanie? > > Dziękuję i pozdrawiam proszę. Do archiwum. Tam dość dużo przepisów na różne ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: chilli pasta ?2002-09-26 10:02:48 | Waldemar Krzok inne posty tego autora
> > Aha, to wy wszyscy po francusku rozumiecie ? :o) > To nastepnym razem nie tlumacze, tylko podam "nature"... > > Ewcia jak już pisałem, po francusku to ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: fondue...2002-09-26 10:08:15 | Waldemar Krzok inne posty tego autora
Vefour: [ciach] > sciagnij sobie kirsch, bez tego bedzie trudno > Kirschwasser, jak już. Nie uważam, by było 100% konieczne. Ja nie zawsze daję, bo skończył mi się w ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia