Szukana fraza: Autor: a...@m...com.pl (Agnieszka Stańczyk)
Znaleziono: 46 wiadomości
2000-09-21 11:00:32 | Agnieszka Stańczyk inne posty tego autora
HODOWAŁEM - HODOWAĆ, HODOWLA, HODOWCA, HODOWLANE itd. Dbajmy o język, bo dzieci będą się z nas śmiały... Przepraszam , ale błędy rażą mnie bardziej niż "robaczki" w ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: przysmak z Włoch2000-09-28 11:56:57 | Agnieszka Stańczyk inne posty tego autora
----- Original Message ----- From: Malgos <m...@h...com> To: <p...@n...pl> Sent: Thursday, September 28, 2000 1:22 PM Subject: przysmak z Włoch > ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Kwasnica2000-09-12 12:48:14 | Agnieszka Stańczyk inne posty tego autora
Z doświadczeń zakopiańskich - podstawa to dobrze uwędzone żeberka z wieprzusia, które potem się tak miło obgryza, dużo pieprzu, liść lauru i ziele oczywiście oraz ziemniaczki ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Parmezan mniam mniam2000-09-19 13:28:51 | Agnieszka Stańczyk inne posty tego autora
Parmezan jest nieodzowny w carpaccio, raczej ekskluzywnej przystawce. W dużym uproszczeniu - cieniutkie płaty surowej polędwicy, krojonej w stanie zmrożonym, na to surowe pieczarki ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: ziemniaki po owerniacku2000-12-11 14:50:34 | Agnieszka Stańczyk inne posty tego autora
----- Original Message ----- From: Jarek Wiśniewski <j...@k...net.pl> To: <p...@n...pl> Sent: Monday, December 11, 2000 3:28 PM Subject: Re: ziemniaki po ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Co do ruskich pierogów ?2001-01-08 10:08:23 | Agnieszka Stańczyk inne posty tego autora
Mam pytanie do grupowiczów. Czy stosowanie do ruskich pierogów "omasty" ze skwarek lub ze smazonej cebulki zależy od tego w jakim regionie Polski ma miejsce ? Na przykład, czy ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: TIRAMISU-kto zna przepis?2000-08-21 15:02:20 | Agnieszka Stańczyk inne posty tego autora
Przepis oryginalny - ściągnięty z Cookiaio d'Argento, potwierdzony przez Włochów i sprawdzony własnoustnie. Potrzeba: - 2 paczki biszkoptów, najlepsze szampanki lub inne tp. - 4 ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Kreciek2000-12-08 14:38:21 | Agnieszka Stańczyk inne posty tego autora
----- Original Message ----- From: Krysia Thompson <k...@f...unn.ac.uk> To: <p...@n...pl> Sent: Friday, December 08, 2000 3:08 PM Subject: Re ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: amaretto2000-08-29 14:03:14 | Agnieszka Stańczyk inne posty tego autora
Przyjemym napojem, aksamitnie łechcącym podniebienie jest połączenie amaretto (di Saronno, oczywiście) z czerwonym martini - proporcje 1:2 oraz nieco lodu. Cin cin ! Agni ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Paryz - gdzie jesc ??2000-09-05 12:06:20 | Agnieszka Stańczyk inne posty tego autora
Wiesz, ja ich rozumiem. To znaczy, kuchnia francuska jest bardzo, bardzo dobra, ale raczej wyrafinowana i na pewno nie jest tania. Oczywiście, pobyt w Paryżu bez skosztowania świeżych ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia