Szukana fraza: Autor: BBjk <b...@q...pl>
Znaleziono: 2000 wiadomości
2006-12-15 13:30:38 | BBjk inne posty tego autora
Wladyslaw Los napisał(a): >>> Nie, nie należy zmuszać. Należy wymagać. >> W granicach rozsądku. Zapewne inne te granice są Twoje, inne moje. > > Chciałem ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Czy mam złudzenia wzrokowe ;) ?- Zobaczyłem kolorowe pierogi2006-12-15 17:36:11 | BBjk inne posty tego autora
Wladyslaw Los napisał(a): > Przypominają mi się wspomnienia tego podróżnika po Czarnym Lądzie w XIX > wieku, który z karabinem pomógł lokalnemu kacykowi zwyciężyć wrogie ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Jak reanimowac ciasto?2006-12-20 07:15:57 | BBjk inne posty tego autora
Gosia Plitmik napisał(a): > Zrobiłam wczoraj ciasto na pierniczki według przepisu z grupy. Ciasto na > noc wylądowało w lodówce, a dzisiaj nim mozna zabic;-(jest potwornie ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Jak reanimowac ciasto?2006-12-20 07:35:36 | BBjk inne posty tego autora
Gosia Plitmik napisał(a): [...] > Wiesz, tylko moje jest tak twarde, ze ja go wyjac nie mogę z miski;-( Moje było troszkę inne, ale składniki, choć w innych proporcjach, podobne ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Kieliszek2006-12-20 07:38:23 | BBjk inne posty tego autora
Nikt napisał(a): > W przepisie jest: kieliszek spirytusu. Może zapytam głupio, ale: ile to jest > kieliszek? 50 ml? Chyba. Jak dasz ciut mniej, czy więcej, nic się nie stanie ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Jak reanimowac ciasto?2006-12-20 07:50:12 | BBjk inne posty tego autora
Gosia Plitmik napisał(a): > Jak myslisz trzymac nadal w lodowce, czy wyjac?Bo juz zgłupiałam Wyjąć. Wywal siłą z miski, spróbuj rozwałkować plaster, powinno być jak ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Kieliszek2006-12-20 11:55:55 | BBjk inne posty tego autora
Marsjasz napisał(a): >> Chyba. Jak dasz ciut mniej, czy więcej, nic się nie stanie. ^^^^^ > taa jak mama kolegi nasaczyla tort spirytusem to trzeba go bylo ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Bigos-pytanie2006-12-20 11:57:51 | BBjk inne posty tego autora
Anber napisał(a): > Witam, może ktoś mi podpowie w którym momencie wielodniowego > przygotowania bigosu nalezy dodać czerwonego wina. Czy należy to zrobić > ostatniego ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Bigos-pytanie2006-12-20 12:24:55 | BBjk inne posty tego autora
Anber napisał(a): >> Pół godziny przed podaniem. Madera lub czerwone wytrawne. > > No tak, ale ja nie miałem na mysli wina jako aperitif lecz jako składnik > bigosu ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Bigos grzybowy2006-12-22 18:44:58 | BBjk inne posty tego autora
Polnocny Wiatr napisał(a): > Czy może znacie jakiś fajny przepis na bigos grzybowy? Nie wiem, czy *fajny*, ale napatoczył się taki - pachnie mi on skansenem peerelowskim z tymi ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia