Szukana fraza: Autor: BBjk <b...@q...pl>
Znaleziono: 2000 wiadomości
2006-12-22 18:49:11 | BBjk inne posty tego autora
No i nie dopisałam, że to możesz zrobić z suszonych, uprzednio solidnie namoczonych i ugotowanych w małej ilości wody. -- BBjk [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: W czym mrozić?2006-12-22 20:58:10 | BBjk inne posty tego autora
Kajetana_Kinga aka Słowotok napisał(a): > Ja bym postawiła na pudełka styropianowe ( One izolują termicznie, więc zanim coś się zamrozi, wieki potrwa. Mrożę w pudełkach po ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: W czym mrozić?2006-12-22 21:28:40 | BBjk inne posty tego autora
medea napisał(a): > A nie poprzyklejają się? Niestety nie mam pojęcia. Jakbym miała wybór: worki mrożonkowe - styropian, wybrałabym worki. A jeśli by się poprzyklejały, to ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Kobieta płacze nad ciastem2006-12-23 13:59:20 | BBjk inne posty tego autora
waldek napisał(a): > === > Żonka zabrała się jakieś ciasto. Wpakowała tam mnóstwo jaj, masła i innych > dobroci. Dodała drożdże (zaczyn pracował jak trzeba), a ciasto ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: szlag tarfił buraki2006-12-23 14:35:57 | BBjk inne posty tego autora
Gosia Plitmik napisał(a): > A, moze im i pomozesz?Moje buraki na barszcz szlag trafił;-((Stały sobie > i kisiły sie, no a dzisiaj okazało się ze razowy chleb pokrył sie > ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: szlag tarfił buraki2006-12-23 15:07:19 | BBjk inne posty tego autora
Gosia Plitmik napisał(a): > Sprawdze, bo mąż miał go upłynnic, a jak jeszcze jest, to co?Boję sie > troche tej plesni nie bój nic. Spróbuj, jak w smaku dobre, to ok. ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Ciasto i wielkość blachy2006-12-23 18:21:32 | BBjk inne posty tego autora
Max napisał(a): > Pieke juz drugi raz i za kazdym razem mam zakalec. Tylko to biore juz > pod uwage bo wszystkie czynniki sprawdzilem i wykluczylem. Pieke na dosc > duzej ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Ciasto i wielkość blachy2006-12-23 18:24:19 | BBjk inne posty tego autora
Magdalena Bassett napisa¸(a): > Nie ubijaj piany osobno, raczej wszystkie skladniki razem. To powinno > zmniejszyc zakalec. Rowniez uzyj maslo, zamiast margaryny.[...] > A ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Ciasto i wielkość blachy2006-12-23 20:07:18 | BBjk inne posty tego autora
Max napisał(a): > Nie miksuje piany z bialek tylko mieszam w drugim przypadku wszystko > ucieralem nic nie miksowalem. > W ten sposob wykluczylem wiele czynnikow które mogly by ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Mrożenie placków ziemniaczanych2006-12-28 13:52:40 | BBjk inne posty tego autora
Agnieszka napisał(a): > czy ktos z Was zamrazal placki ziemniaczane?? Czytalam w archiwum,ze mozna > mrozic samo ciasto na nie, ale co z gotowymi?? Widzialam w jakims markecie > ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia