Szukana fraza: Autor: Natalia <...@...pl>
Znaleziono: 507 wiadomości
2004-09-23 14:36:49 | Natalia inne posty tego autora
Ja ustawiam piekranik (Bosh, więc chyba to samo) na termoobieg do pieczenia babek i nie wstawiałabym ciasta najniżej, tylko pośrodku - tam się piecze najrównomierniej. U mnie nigdy ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Jaka kuchenka elektryczna ??? Plizzz2004-09-23 16:33:34 | Natalia inne posty tego autora
> Hmm, i wlasnie jakos tak mniej wiecej zrobie, ze kupie samą płyte ceramiczną. > Piekarnik zawsze moge dokupic później :-). > Dzieki :-)))))) . Jednakowoż - cena dwóch ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Sól jak innaczej ???2004-10-04 20:12:23 | Natalia inne posty tego autora
Ja doprawiając np. kurczaka do pieczenia używam różnych ziół, np.bazylia, oregano, tymianek, rozmaryn i innych o wyraźnym smaku, czasem też tzw. pieprzu ziołowego. Soli nie daję ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Sól jak innaczej ???2004-10-05 12:58:29 | Natalia inne posty tego autora
> mozna rowniez solic juz na talerzu. Slony smak bedzie silniejszy > przy mniejszej ilosci soli. oczywiscie jest to opcja, kiedy masz > ograniczyc tylko sol w diecie, a nie ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Sól jak innaczej ???2004-10-05 13:17:16 | Natalia inne posty tego autora
> a ma nadcisnienie? Na razie nie ;-) A przynajmniej o tym nie wiem. Nerki też mu jeszcze nie wysiadły... Natalia [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Sól jak innaczej ???2004-10-05 14:00:25 | Natalia inne posty tego autora
> ciekawa wiec jestem, czy kiedy by mu te rzeczy "wysiadly", czy tez > tak lekka reka solilby kanapke :) Dopóki by nie poczuł, że umiera, to tak, obawiam się :-( ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: cream of tartar - jak po naszemu?2004-10-11 19:19:41 | Natalia inne posty tego autora
Cream of tartar to proszek, > który w składzie proszku do pieczenia ma reagować w podwyższonej > temperaturze z sodą. Więc mocny kwas w płynie w tym przypadku go nie > ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Moje pierogi zawierają błą. Ale jaki ?2004-10-12 15:03:12 | Natalia inne posty tego autora
Lubię pierogi, zwłaszcza z mięsem. Ale ile razy je robię, wychodzą nie takie, jak powinny. Po pierwsze, ciasto zwykle wychodzi mi zbyt suche, zbyt mało klejące się, a po ugotowaniu ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Moje pierogi zawierają błą. Ale jaki ?2004-10-12 15:06:03 | Natalia inne posty tego autora
To, co zawierają moje pierogi, to oczywiście błąd. Przepraszam. Natalia [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Jajko na mieko.2004-10-12 15:27:59 | Natalia inne posty tego autora
> ...podobno te z biala skorupka trzeba bylo gotowac zbyt dlugo i ludzie sie > skarzyli wiec je wycofali z rynku.... > > klient nasz PAAAN A ja prawie zawsze kupuję te z ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia