Szukana fraza: Autor: "Izolda" <izolda_80@USUŃ_TOpoczta.onet.pl>
Znaleziono: 62 wiadomości
2006-02-21 13:41:50 | Izolda inne posty tego autora
> A co to sa i po co sa stosowane te substancje? Ostatnio na przyklad > kupilem piwo ciemne, jakies nowe, Heban i tam byla ktoras z tych > substancji (pewnie pierwsza) w postaci ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Co to jest białko zwierzęce?2006-02-25 20:09:31 | Izolda inne posty tego autora
>> dany produkt jest dłużej świeży. [...] > > Czyli człowiek to produkt? > ;-) > pozdr. Jerzy W pewnym sensie tak :), tzn. witamina C powoduje, że dłużej ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Jakim ciastem zrobić wrażenie?2006-02-28 19:47:12 | Izolda inne posty tego autora
> Ma to być coś pokazowego a jednocześnie prostego w wykonaniu. > I jeszcze takie, żeby zawsze się udawało :) Witam A ja proponuję ciasto czekoladowe, jest banalne w ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Jakim ciastem zrobić wrażenie?2006-03-02 14:01:53 | Izolda inne posty tego autora
>> P.S. A tu można obejrzeć moje ciasto czekoladowe: >> http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/ixpwhelpr 0wnnxeo .html > > > Bardzo piekne ciasto! Czy probowalas z ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Jakim ciastem zrobić wrażenie?2006-03-06 10:15:36 | Izolda inne posty tego autora
> No i... > urosło pięknie, zostawiłam w piekarniku do wystygnięcia i klapło całkiem :( > na dole gniot, na górze fajna, krucha skorupka. > Co mogłam zrobić źle ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: brokuły i zapiekanka2006-03-07 12:06:27 | Izolda inne posty tego autora
> zamierzam zrobić na obiad zapiekankę w skład której min. będą wchodzić > ziemniaki i brokuły. Ziemniaki zawsze podgotowuje bo inaczej mi na wpół surowe > wychodzą ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: pytanie o pieczarki na pizzy:)2006-03-07 21:17:06 | Izolda inne posty tego autora
> Odparować posolone koniecznie, bo pizza popłynie :) Witam Wcale niekoniecznie, ja nie odparowuję, kładę na pizzę takie surowe, cienko pokrojone i nigdy pizza mi nie ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Zakwas do chleba2006-03-26 19:52:37 | Izolda inne posty tego autora
> Komu sie to udalo? Chodzi mi o zakwas bez drozdzy. Jedynie maka i woda. > Wzialem make chlebowa (750). Ciepla przegotowana wode i odstawilem a cieple > miejsce. A jedna nie ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Zakwas do chleba2006-03-27 09:21:14 | Izolda inne posty tego autora
> 1). Ten chleb robiłaś foremkowy czy samobieżny? To był chleb który wyrastał w misce wysmarowanej olejem, bardzo ładnie z niej "wyskoczył" i nie rozlał się więc ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Zakwas do chleba2006-03-27 21:00:29 | Izolda inne posty tego autora
>> A dlaczego i tylko? One i tak są w mące... > > Dlatego bez dodatku hodowlanych, żeby się nie mnożyły jako te silniejsze ;). Masz rację Atuniu, jeśli dodamy drożdży ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia