Strona główna Grupy Wyniki wyszukiwania

Grupy

Szukaj w grupach

 

Wyniki wyszukiwania

Szukana fraza: Autor: "Kyllyan" <m...@o...pl>
Znaleziono: 136 wiadomości





Re: przecier pomidorowy - jakim urządzeniem ?

2005-09-07 13:13:30 | Kyllyan inne posty tego autora

>>> >>> >> http://www.kansaswindpower.net/juicers.htm >> >> urządzenie prymitywne..i az wstyd że niedostepne w priwislanskim >> kraju..:( > ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: Kiszony kalafior?

2005-10-25 13:21:24 | Kyllyan inne posty tego autora

>kalafior podzielić na małe różyczki, ogbotować dwie minuty ( nie obgotowane >brązowieją ), ostudzić i zalać zalewą. Zalewa: 50g soli na litr wody, można dodać 2g ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: miód pitny pytanie

2005-11-05 13:28:46 | Kyllyan inne posty tego autora

> Półtorak oznacza półtora części wody na jedną cześć miodu > Dwójniak - 2 części wody na jedną cześć miodu itd... a że Asia pytała o > MIÓD pitny a nie wodę ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: co z fasoli?

2005-11-05 13:30:27 | Kyllyan inne posty tego autora

można zrobić tort - przepis podawałem, jest w archiwum ;) -- Sławomir J Marusiński Gdańsk [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: wędzenie pstrąga

2005-11-12 06:45:21 | Kyllyan inne posty tego autora

To wszystko jest rzecz gustu. Ja trzymam rybę 2 - 3 godziny w solance o składzie: 1 łyżka stołowa soli na litr solanki. -- Sławomir J Marusiński Gdańsk [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: wedzenie pstr?ga

2005-11-12 10:43:00 | Kyllyan inne posty tego autora

> Niestety nie obyło się bez drobnych błędów: Bardzo kiepsko zawiesiłem > pstrągi i oczywiście zerwały się. Ryby przygotowuję w ten sposób, że przecinam gardło tak, by ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: wedzenie pstr?ga

2005-11-15 08:34:56 | Kyllyan inne posty tego autora

Ależ oczywiście, że można wędzić bez soli. Według gustu, jak kto woli. -- Sławomir J Marusiński Gdańsk [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: mąka razowa

2005-12-13 10:23:44 | Kyllyan inne posty tego autora

> Otoz w przepisie na ciasteczka jest maka razowa i zastanawiam sie czy > moze byc maka zytnia razowa czy chodzilo im o pszenna razowa?? Na ciasteczka to raczej pszenna.Jak nie ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: Patelnia do nalesnikow

2005-12-29 07:48:29 | Kyllyan inne posty tego autora

> 60 gr maki > 0,1 litra mleka > sol > 2 g cukru > 2 jajka > a ile sztuk naleśników z tego wyjdzie? bo robiłem według takiego przepisu: 200 g mąki 200 ml mleka 200 ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: likier kawowy - jak przechowywać?

2005-12-31 07:03:09 | Kyllyan inne posty tego autora

Dorota D. napisał(a): > Jak długo może być przechowywany i w jakiej temperaturze (lodówka?) likierek > zrobiony z kajmaku, wódki i naparu kawowego? > > D. > > ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

strony : 1 ... 3 . [ 4 ] . 5 ... 10 ... 14