Strona główna Grupy Wyniki wyszukiwania

Grupy

Szukaj w grupach

 

Wyniki wyszukiwania

Szukana fraza: Autor: "Kyllyan" <m...@o...pl>
Znaleziono: 136 wiadomości





Re: Smalec z gęsi

2005-08-16 05:13:57 | Kyllyan inne posty tego autora

> Bzdura, to trzeba odpowiednio smażyć i doprawiać, to sztkua kulinarna > której uczyła pani Katarzyna P. > hy, no to dokładniej ;) Wątrobę udusić w tłuszczu ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: zakwas na chleb

2005-08-16 09:02:03 | Kyllyan inne posty tego autora

Weź razową mąkę z żyta, mieloną na sposób tradycyjny (czyli bez wcześniejszego obłuszczania ziarna) we młynie wodnym o żarnach z kamienia. Mąkę taką kupisz bez problemu w ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: zakwas na chleb

2005-08-16 12:08:29 | Kyllyan inne posty tego autora

> a nie było tak przypadkiem, że aaaby pobudzić proces dodawało się > jeszcze skórkę/kromkę chleba żytniego takiego z zakwasu zrobionego właśnie > ? > Ech. Skorka z ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: Smażony węgorz-jak?

2005-08-22 11:37:05 | Kyllyan inne posty tego autora

Przede wszystkim uważaj przy sprawianiu, żeby się nie skaleczyć, bo krew węgorza jest trująca i może spowodować zakażenie. A smażyć normalnie, jak każdą inną rybę. Można ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: Cukier waniliowy czy wanilinowy?

2005-08-22 17:29:22 | Kyllyan inne posty tego autora

> związek odpowiedzialny za zapach waniliowy > jeśli jest syntetycznie otrzymywany, wtedy mamy cukier wanilinowy > jeśli wanilina w cukrze pochodzi naturalnie z wanilii, to ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: Jak zrobić normalne Leczo?

2005-08-30 05:03:34 | Kyllyan inne posty tego autora

> Próbowałem już zrobić kilka razy leczo z różnych przepisów z czasopism i > książek kucharskich, lecz za każdym razem wychodziło coś co tylko > przypominało > mi ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: pytanie o Salo...

2005-08-30 05:12:48 | Kyllyan inne posty tego autora

Sało to po prostu słonina po rosyjsku. Rozumiem, że chodzi o soloną. Przede wszystkim teraz już się u nas nie produkuje takich świń, z których moszna by pozyskać grubą ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: pytanie o Salo...

2005-08-31 05:06:53 | Kyllyan inne posty tego autora

> Lat temu naście kiedy wiernie oddawałem > ojczyźnie dwa lata swego życia dostawaliśmy na poligonach coś co chyba > zwało się tuszonka czy jakoś tak.Pakowane było w ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: Bekon a boczek

2005-09-05 12:16:52 | Kyllyan inne posty tego autora

Wygląda na to, że bekon to schab wraz z przylegającym do niego tłuszczem. Zapeklowany i uwędzony na zimno. -- Sławomir J Marusiński Gdańsk [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: przecier pomidorowy - jakim urządzeniem ?

2005-09-07 05:18:36 | Kyllyan inne posty tego autora

>> dziękuje wam ale pytałem o urządzenie elektryczne. Mam prąd w domu... > > pomidory to nie sa kamienie ze trzeba specjalna technologie stosować.. > ale i do ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

strony : 1 . 2 . [ 3 ] . 4 ... 10 ... 14