Strona główna Grupy Wyniki wyszukiwania

Grupy

Szukaj w grupach

 

Wyniki wyszukiwania

Szukana fraza: Autor: "Kasia L." <l...@p...onet.pl>
Znaleziono: 178 wiadomości





Re: Kiełbaska do wędzenia- domowa (P)

2003-02-05 21:52:08 | Kasia L. inne posty tego autora

A czy mozna taka kielbase zrobic w sloiku zamiast w jelicie i wedzina? Kasia L. [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: Sos beszamelowy

2003-02-06 19:27:26 | Kasia L. inne posty tego autora

Muszę się postarać o jakieś > bardziej wyszukane języki ;-) > > Waldek Ja mysle, ze najbezpieczniejszy bedzie jakis martwy jezyk, moze... lacina?:))))) Kasia L [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: Kiełbaska do wędzenia- domowa (P)

2003-02-08 21:15:29 | Kasia L. inne posty tego autora

> Można. Mięso kiełbasiane upchnąć do słoika i gotować zamknięte min. 1,5 > godz. (najlepiej w wekach). > Możesz też zrobić kiełbasę bez wędzenia, mięso w jelita i ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: Kiełbaska do wędzenia- domowa (P)

2003-02-11 19:29:10 | Kasia L. inne posty tego autora

> My też robiliśmy kiełbasę bez saletry i wyszła bardzo dobra :-) > Mąż podrzucil mi jeszcze jeden przepis na mięsko w słoiku. Robił to > niedawno, ale jak się nazywa ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: jaki sos na pizze?

2003-02-11 19:39:20 | Kasia L. inne posty tego autora

Ja to robie tak: drobno pokrojona cebula i posiekany czosnek podduszam na oliwie, dolewam wina, redukuje do polowy objetosci, dodaje sos pomidorowy z kartonika(valfrutta, melissa) sol ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: oliwa - jak usyskać ciekawy smaczek?

2003-02-11 19:46:09 | Kasia L. inne posty tego autora

> Buteleczka oliwy z oliwek (extra wergine) 0.2 l > Czosnek granulowany lub żywy rozgnieciony (z tym drugim niestety po miesiącu > oliwa mi spleśniała i nie wiem dlaczego ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: oliwa - jak usyskać ciekawy smaczek?

2003-02-11 21:55:47 | Kasia L. inne posty tego autora

> A w jakkiej formie była ta skórka cytryny? > Brzmi nieźle, a do czego taka oliwa pasuje? > > Danka cieniutko skrojony pasek z wyszorowanej cytryny (najlepsza jest nie ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: Parmezan

2003-02-12 17:24:30 | Kasia L. inne posty tego autora

> trzeba jeszcze "duży kawał" zdefiniować. Do 1kg bym nic nie robił, bo > kilo parmezanu znika u mnie po ok. 2 tygodniach ;-) Jak dużo bardzo za > dużo, to i do ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: Haluszki

2003-02-12 17:33:27 | Kasia L. inne posty tego autora

> Posiadac mozna majatek lub kochanke. A takze rozlegla wiedze lub znajomosc jezykow obcych:)) Kasia L. [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: Parmezan

2003-02-12 22:00:26 | Kasia L. inne posty tego autora

Do sosów używam też tego tartego,(ciach) No pieknie!:)) Nie wstyd Ci? ale do > makaronów czy pesto trę z kawałka.(ciach) Cale szczescie, jestes zrehabilitowany:)))) ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

strony : 1 ... 9 . [ 10 ] . 11 ... 18