Szukana fraza: Autor: Krystyna Chiger <k...@p...pl>
Znaleziono: 2000 wiadomości
2004-01-16 13:36:25 | Krystyna Chiger inne posty tego autora
waldek wrote: > > >Biała jest tak tłusta, że używam > > > ją do pieczenia albo smażenia, bo wtedy ten łój się wytapia. > > > > tam, gdzie ja kupuję ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: chemia w kuchni...2004-01-19 12:39:05 | Krystyna Chiger inne posty tego autora
drzewko wrote: > (...) > Nie da sie ukryc, ze wszedzie nas ta chemia kulinarna atakuje, a z > reszta sama z braku czasu uzywam tych rosolkow, wegety... > Czy mieszanka przypraw ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Żurek - mój debiut2004-01-19 13:39:38 | Krystyna Chiger inne posty tego autora
sMOCZYCA wrote: > No i po małej wymianie zdań nie wiem co mam zrobić aby uzyskać prawdziwy > (nie ziemniaczany) żurek. Ależ to proste, drogi Watsonie, wystarczy nie dać ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: nie smiejcie sie... jak sie robi paste jajeczna ?2004-01-20 13:00:31 | Krystyna Chiger inne posty tego autora
Basia wrote: > > > > > No to dodaj coś innego, żeby to skleić. Masło moim zdaniem nie bardzo się > > nadaje, bo twardnieje, lepsza by była jakaś mieszanka ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: przepis zgubiony -sernik2004-01-20 14:30:37 | Krystyna Chiger inne posty tego autora
mskowronski wrote: > pamana napisał(a): > > > > witam > > szukam przepisu nasernik z mandarynkami ,wiem tylko ,że :wykłada sie > > herbatniki na spodzie, 2 ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Sos do żeberek-szybkie pytanie2004-01-21 11:27:55 | Krystyna Chiger inne posty tego autora
Paulinka wrote: > Mam szybkie pytanie, bo za 2h obiad:). > Zrobiłam żeberka w sosie. Sos dosyć rzadki no i wypadałoby go zagęścić mąką. > Problem polega na tym, że jest ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: pizza2004-01-22 14:54:20 | Krystyna Chiger inne posty tego autora
beny76 wrote: > szukaj sloneczko w archiwum :) Odpisuj pod postem, obłoczku :-) Krycha [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Surówka z czerwonej kapusty2004-01-27 13:47:16 | Krystyna Chiger inne posty tego autora
waldek wrote: > ==== > Jak zrobić taką surówkę, aby była miękka, soczysta i smakowała jak surówka? Dlaczego surówka ma być miękka? Zwyczajnie ścieram ją na takiej ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: rosol2004-01-27 13:54:52 | Krystyna Chiger inne posty tego autora
Qwax wrote: > (...) > Mieso, jesli wywar mial byc dobry, musialo oddac z siebie > wiekszosc smaku (wartosci smakowo-odzywczych) - to co > pozostalo to wlasciwie odpad. O ile ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Surówka z czerwonej kapusty2004-01-27 14:14:34 | Krystyna Chiger inne posty tego autora
waldek wrote: > > ...Zwyczajnie ścieram ją na takiej tarce-sztkownicy... > ==== > Ja i inni też zwyczajnie ścieramy i guzik wychodzi. Znaczy się, mam łatwiejsze życie ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia