Szukana fraza: Autor: Maciej Jastrzebski <p...@a...man.lublin.pl>
Znaleziono: 150 wiadomości
2006-02-17 12:26:59 | Maciej Jastrzebski inne posty tego autora
notujaca <n...@g...pl> wrote: >>> Jeżeli nie rozróżniają i jeżeli masło nazywa się masłem to domyślnie jest >>> chyba, że bez dodatków ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Masło<-->Margaryna2006-03-07 21:55:58 | Maciej Jastrzebski inne posty tego autora
ikselka <i...@w...pl> wrote: > to olej , a nie margaryna . Margaryna to chemicznie utwardzany tłuszcz > roślinny . Chyba niekoniecznie roślinny. > Lepiej ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Stek2006-03-16 09:43:39 | Maciej Jastrzebski inne posty tego autora
Misiek <p...@g...pl> wrote: > I gdzie tu mowa o poledwicy wolowej? No dobra, zlituję się. "Mała encyklopedia kulinarna" Larousse'a, s. 441: "'Steki z ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Domowa maszynka do popcornu.2006-06-27 17:44:39 | Maciej Jastrzebski inne posty tego autora
eM eL <badbatz99@cut_this_outhotmail.com> wrote: > "Mandella" <r...@p...onet.pl> wrote in message > news:e7medk$fmo$1@nemesis.news.tpi.pl... >> No ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: kurki jak zrobić2001-06-23 11:27:56 | Maciej Jastrzebski inne posty tego autora
fghfgh <a...@p...onet.pl> wrote: >> No to masz sposób bez pudła na odróżnienie kani od każdego innego >> grzyba. Obrączka na nożce kani jest ruchoma, możesz ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Gumiasta karkówka :-(2004-02-26 22:36:10 | Maciej Jastrzebski inne posty tego autora
Vefour.PL <v...@p...pl> wrote: > On Tue, 24 Feb 2004 11:35:49 +0100, Anna Ladorucka wrote: >> Użytkownik "Vefour.PL" <v...@p...pl> napisał w ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: pyszny obiadek2005-07-21 20:40:43 | Maciej Jastrzebski inne posty tego autora
maciej <m...@o...pl> wrote: > ?????????? > hmm dziwnie mówicie może wy z innej grupy sie pogubili I kto to mówi... Czy w móweczce potocznej też tak częstunio używasz ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: czym sie rozni kuchnia chinska od japonskiej?2001-05-18 07:55:02 | Maciej Jastrzebski inne posty tego autora
"Art (Gruby)" <jbcp@(nospam)pacbell.net> wrote: > On Thu, 17 May 2001 19:02:33 +0200, "rena" <r...@a...net.pl> wrote: >>czym sie rozni kuchnia ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: cos ciekawego2001-09-22 08:55:56 | Maciej Jastrzebski inne posty tego autora
Waldemar Krzok <5...@t...de> wrote: > szkodliwy jest tu olej eteryczny o nazwie thujon. Jest on rozpuszczalny > w alkoholu i powoduje przy regularnym ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Kuchnia japonska2001-11-26 11:40:28 | Maciej Jastrzebski inne posty tego autora
GoniaP <g...@s...pl> wrote: > Od niedawna bardzo interesuje sie Japonia, rowniez kuchnia japonska. > Niestety zbyt duzo ksiazek o kuchni japonskiej nie ma a i w ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia