Szukana fraza: Autor: "Przemyslaw Koziarski" <p...@k...net.pl>
Znaleziono: 348 wiadomości
2000-01-22 09:35:29 | Przemyslaw Koziarski inne posty tego autora
Biala, czyli > blanszowana odmiana polega na obsypaniu zielonych pedow ziemia> Nie wiem czy wiesz co znaczy blanszowanie ? :) A zielonych pedow sie nie opsypuje ziemia bo nic by juz ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Rewelacja-sernik z rosą2000-01-22 12:10:08 | Przemyslaw Koziarski inne posty tego autora
> SERNIK Z ROSA: > Ciasto: > 2 1/2 szklanki mški > 1/2 szklanki cukru > 1/2 kostki masła badz margaryny (polecam to pierwsze) > 2 ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Zielone szparagi2000-01-22 17:21:23 | Przemyslaw Koziarski inne posty tego autora
> Blanszowanie to zanurzanie czegos we wrzatku...nie staraj sie byc > najmadrzejszy. A co balnszowanie ma wspolnego z kolorem szparagow? Bo chyba nie twierdzisz, ze przez ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: kuchnia meksykanska - poszukuje przepisow2000-01-22 17:24:00 | Przemyslaw Koziarski inne posty tego autora
> > nieprawda, można kupić! I to nie tylko w wielkich supermarketach > Jak ja bylem w Polsce to byla prawda.... Nie ladnie zarzucac klamstwo komus > kto sie myli...mozna to ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Rewelacja-sernik z rosą2000-01-22 23:12:09 | Przemyslaw Koziarski inne posty tego autora
> Witam! > > Chetnie upieke ten sernik, ale mam jedno pytanie: jakiej wielkosci > blachy badz formy trzeba uzyc? podam Ci moje proporcje na tortownice 26 cm ciasto : 200 g ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: kuchnia meksykanska - poszukuje przepisow2000-01-22 23:19:02 | Przemyslaw Koziarski inne posty tego autora
> Jak? (mam na mysli zrobic, nie przechowac ;) ) > > Sebastian > -- Nie pamietam od reki proporcji ale ciasto to woda, maka pszenna i maka kukurydziana i odrobine soli trzeba ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: kuchnia meksykanska - poszukuje przepisow2000-01-23 10:06:00 | Przemyslaw Koziarski inne posty tego autora
> >Ciekawy przepis, nawet bedac w Meksyku nic takiego nie jadlem. Ale widac > mozna i tak... Tzn. co w nim takiego ciekawego? W kilku ksiazkach o kuchni meksykanskiej sa zblizone ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Jak usmażyć stek ?2000-01-23 10:09:34 | Przemyslaw Koziarski inne posty tego autora
> Po usmazeniu steku dobrze jest zdeglasowac skarmelizowane na patelni > resztki sokow miesnych odrobina wina, w celu uzyskania sosu. > Swietnie wychodzi tez sosik jak uzyje sie ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Przeliczniki g na lyzki ....czy lyzek na gramy.....2000-01-23 10:12:02 | Przemyslaw Koziarski inne posty tego autora
jeden amerykanski kubek to polska szklanka, dosc spore to zaokraglenie :)) Przemyslaw Koziarski [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Jak sie piecze chleb2000-01-23 16:11:26 | Przemyslaw Koziarski inne posty tego autora
> Czy taka zwykla maka przenna nie nadaje sie do zrobienia dobrego > chleba? > > pozdrowienia > Jak zaznaczylem, przepisy przepisalem doslownie z ksiazki. Z wyjasnien ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia