Strona główna Grupy Wyniki wyszukiwania

Grupy

Szukaj w grupach

 

Wyniki wyszukiwania

Szukana fraza: Autor: "yewka" <y...@o...pl>
Znaleziono: 141 wiadomości





Re: przepis na domowy twarog

2003-12-11 22:29:34 | yewka inne posty tego autora

> > Mleko i śmietanę wlać do garnka i wymieszać. Garnek z mlekiem wstawić do > większego garnka, do którego wlać tyle wody, żeby nie sięgnęła brzegu garnka > z ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: kluski francuskie-prosze o przepis

2003-12-12 17:11:20 | yewka inne posty tego autora

kluski francuskie (za "Kuchnią Polska") 2 dag masła 2 żółtka 2 białka ok. 5 dag mąki szczypta soli ewent. kasza manna lub 2 łyżeczki drobno posiekanych grzybów Do ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: Piekarnik

2003-12-15 14:44:20 | yewka inne posty tego autora

> (w starej był gazowy). Jak piec? Czy do pieczenia ciasta np. sernik mam włączyć > dolną i górną grzałkę? a termoobieg też?. Nigdy nie piekłam w takiej kuchence. > Nie ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: Piekarnik

2003-12-15 18:36:36 | yewka inne posty tego autora

dzięki za przepis, na pewno wypróbuję ale już po świętach :-) Ja wg. bardzo podobnego (troszkę inne proporcje, ale te same składniki) robię zawijany makowiec. Ciasto wyrabiam od ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: Piekarnik

2003-12-19 16:13:20 | yewka inne posty tego autora

> O matko a coz to za dziwactwo? Pieke praktycznie tylko w srebrnych > metalowych blaszkach;) Czy napisali tez dlaczego takowych nie uzywac?;) > > Przepraszam, że tak długo ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: Pomóżcie prosz

2003-12-20 00:00:35 | yewka inne posty tego autora

>> Dodam że kiedy wyjęłam je z piekarnika tzn po około 2 godzinach tyle je > jeszcze po ostatnim sprawdzeniu dopiekałam dalej było nie upieczone zupełnie > mokre. > ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

żeby lukier nie pękał ?!!!

2003-12-21 21:42:57 | yewka inne posty tego autora

witajcie, jak w temacie: zrobiłam po raz pierwszy w życiu lukier (cukier puder +sok z cytryny + dłuuugie ucieranie). Pięknie wyszedł, zastygł i przy krojeniu pięknie się pokruszył ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: Podziekowania dla yewki :)

2003-12-22 11:19:08 | yewka inne posty tego autora

alez nie ma o czym mówic! Jakbys chciala przepis na reszte kuchenki - to daj znac. Pomalutku sie to zrobi. PA -- pozdrawiam - yewka, która glowi sie nad lukrem :-( wroclaw [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: Podziekowania dla yewki :)

2003-12-23 15:58:14 | yewka inne posty tego autora

A w rewanzu znalazlam gdzies jakiest stare przepisy na lukier. Nie wiem kotry jest najlepszy, ale moze ktorys bedzie OK? Aniu, bardzo dziękuję Ci za te przepisy na lukier. Na pewno ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: Ciasto krucho-drożdżowe do makowca

2003-12-23 16:27:41 | yewka inne posty tego autora

> Może ktoś ma sprawdzony przepis? Masa makowa już przygotowana, jutro chcę > zrobić strucle, ale tym razem nie drożdżowe, lecz krucho - drożdżowe. > Przeglądam różne ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

strony : 1 ... 8 . [ 9 ] . 10 ... 15