Szukana fraza: Autor: Patrycja Kazala <k...@m...pw.edu.pl>
Znaleziono: 451 wiadomości
2001-02-05 13:30:20 | Patrycja Kazala inne posty tego autora
Dorota Lorka wrote: > > Najwazniejsze jest, zeby ryzu nie mieszac. jesli jest taka koniecznosc > mozna potrzasnac garnkiem. Fajnie wychodzi ryz (dostepny w marketach) > Golden ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Gofry2001-02-05 13:33:22 | Patrycja Kazala inne posty tego autora
Idol wrote: > >a moje sie przepalawiaja przy otwieraniu gofrownicy...... > >nie wiem dlaczego. macie jakies rady? > > > Albo ciasto za rzadkie, albo jesteś za mało ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Re: Gofry2001-02-05 13:35:08 | Patrycja Kazala inne posty tego autora
Mufa wrote: > A więc ciasto robię następująco - miksuję mleko, jajka i mąkę - niestety nie > potrafię podać ile czego, bo wrzucam wszystko "na oko" (w zależności ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: sałatki2001-02-05 14:33:30 | Patrycja Kazala inne posty tego autora
Krysia Thompson wrote: > W zasadzie wszystkie jarzyny/warzywa sa nietuczace.O ile nie sa, > np, avocadem... heeeeej, nie nazekaj na awokado. jest pyszne i zdrowe. owszem, ma ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: sok z 1 cytryny2001-02-05 14:35:59 | Patrycja Kazala inne posty tego autora
Ania Derejski wrote: > Tez nie pije herbaty z cytryna, ale cytryny zawsze mam w domu. > Cytryne mozesz uzyc do zakwaszania sosow, zup, kapusty, > salatek. Wszedzie gdzie lejesz ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: sa?atki2001-02-05 14:47:46 | Patrycja Kazala inne posty tego autora
Krysia Thompson wrote: [...] > >no, i nie obrazac mi awokado. ;) > >a jak chcecie dbac o linie to przejdzcie na wegetarianizm, a najlepiej na > >weganizm ;pppppp > Ja ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Re: cykoria2001-02-06 20:28:22 | Patrycja Kazala inne posty tego autora
Marta wrote: > A cykorie moczy sie w osolonej wodzie ... o ile dobrze pamietam. > Ale chyba nie jest to konieczne. nie trzyma sie w lodowce - nie moze byc na swietle. wycina sie tez ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: sałatka z selerem surowym2001-02-06 20:33:14 | Patrycja Kazala inne posty tego autora
ostry wrote: > Seler ucierasz na grubej tarce, dodajesz tarte jabłko, zaparzone rodzynki, > odrobinę soku z cytryny, troszkę majonezu lub gęstej śmietany. Wstawiasz do > ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Gofry2001-02-06 20:47:31 | Patrycja Kazala inne posty tego autora
Danka wrote: > > A czy dociskasz gofrownice na poczatku? Bo jesli nie, to moze one sie > wlasnie juz na poczatku rozrywaja i pozniej juz nic nie pomoze. czasem dociskam, czasem ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Gofry2001-02-06 20:50:49 | Patrycja Kazala inne posty tego autora
maua piegowata wrote: > > a moje sie przepalawiaja przy otwieraniu gofrownicy...... > > nie wiem dlaczego. macie jakies rady? > trzeba gofrownice porzadnie rozgrzac ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia