Szukana fraza: Autor: "Kyllyan" <m...@w...pl.invalid>
Znaleziono: 347 wiadomości
2004-09-22 09:19:02 | Kyllyan inne posty tego autora
. Dżem w zasadzie powinien być > kilo na kilo, ale ostatecznie może być od 70 deko cukru na kilo śliwek > (bez pestek). No i powidła się smaży przez parę dni, dżem - do ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Jak sklarowac bialkiem?2004-09-22 09:25:24 | Kyllyan inne posty tego autora
, w przepisie mam napisane aby > wywar sklarowac bialkiem. Bez przesadyzmu! Klarowane nóżki? Rozumiem jakieś duże kawałki mięsa, czy rybę, to tak.. No chyba, że się chce ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Nie powidla a dzem sliwkowy2004-09-22 09:30:16 | Kyllyan inne posty tego autora
> P.S. Ale nadal nie rozumiem czemu to powidła miałyby być czyms odświętnym. Ja tysz nie. Pewnie temu, że się je daje do świątecznego bigosu ;-) -- pozdrawiam :-)) ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: śliwki w occie2004-10-02 07:48:33 | Kyllyan inne posty tego autora
> > Robię najprościej, jak to tylko możliwe. > No nie wiem ;-) Sliwki układam w słoju, całe. Zalewam gorącą zalewą, zakręcam słoiki i gotowe. Zalewa: Szklanka octu ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: [grzyby] czy to jest bezpieczne ? ;)2004-10-31 20:20:00 | Kyllyan inne posty tego autora
Warto zaopatrzyć się w dobry atlas. Tym bardziej, że zbierasz również gatunki chronione. -- pozdrawiam :-)) Sławomir J Marusiński Gdańsk, GG 5420750 [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: jak zrobić własny jogurt???2004-11-04 06:56:40 | Kyllyan inne posty tego autora
> Nie wiem skąd pomysł, by dodawać wody, wprost przeciwnie. Żagęścić mleko ewentualnie mlekiem w proszku. Ja tobie z uchatego, czyli z kartonika, odpada mi przegotowywanie ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Kiszenie kapusty w listopadzie.2004-11-17 12:47:56 | Kyllyan inne posty tego autora
Ee, dorabiałem kiedyś przy kiszeniu kapusty, to jak weszliśmy na pole w październiku, to zeszliśmy w polowie grudnia. Jak kończyliśmy zakiszać tą ostatnią, to październikowa ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Kiszenie kapusty w listopadzie.2004-11-19 16:30:56 | Kyllyan inne posty tego autora
> > czy to prawda ze kapusta musi podwiędnac przed zakiszeniem?? > no to opiszę krok po kroku ;] kapusta zebrana z pola była najpierw ogławiana, cyli pozbawiana ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: jak zrobić żeby kryształ cukru uformował sie na patyczku?2004-11-21 12:25:03 | Kyllyan inne posty tego autora
> Do szklanki wlej nasycony roztwór cukru ;], otrzymasz go rozpuszczając w gorącej wodzie cukier tyle ile się tylko da rozpuścić. gdy roztwór ostygnie, przelej do drugiej ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: DIP do pieczonych ziemniakow.2004-11-25 04:29:22 | Kyllyan inne posty tego autora
A może normalny gzik? Cebulę obrać, umyć i drobno posiekać, wymieszać z twarogiem ii śmietaną. Dodać koperku i/lub szczypiorku i doprawić solą i pieprzem do smaku, nakładać ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia