Szukana fraza: Autor: Magdalena Bassett <m...@w...net>
Znaleziono: 1970 wiadomości
2001-11-27 23:54:25 | Magdalena Bassett inne posty tego autora
=marcos= wrote: > > Czy ja jestem dziwny? > Bo nie lubie, wprost nie cierpie pomidorow! > Ketchup - ok. > Zupka pomidorowa - pycha. > Ale swiezy pomidor w gardle mi ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: pierogi pieczone2001-11-28 17:32:00 | Magdalena Bassett inne posty tego autora
Monisiatko wrote: > > Na czacie obiecalam przepis na pierogi pieczone. > Robie je kilka razy w roku, na swieta i na wieksze okazje. Zawsze mi wychodza. > A przepis jest z ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: jeszcze raz menu wigilijne2001-11-28 20:03:46 | Magdalena Bassett inne posty tego autora
n...@m...ch wrote: > Jakie fajne tradycje przyblizyc (zrobie moze szopke z ciasta) > Opowiedzcie o waszych doswiadczeniach wigilijnych. > Pomocy, to musi sie udac!;) > ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: jeszcze raz menu wigilijne2001-11-28 23:34:36 | Magdalena Bassett inne posty tego autora
> Kulebiak z lososia ze szparagami byl dobry i ladny po przekrojeniu. > > Oj, to mi sie bardzo podoba. Czy masz przepis?? Poniewaz nie wiem, do jakiego stopnia dajesz sobie ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: czarna polewka2001-11-29 18:55:02 | Magdalena Bassett inne posty tego autora
> > > Agata Solon <a...@p...onet.pl> wrote: > > > > > > > Otoz moje mile ta czarna polewka na odstraszenie absztyfikanta to w > > zadnym > ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: jeszcze raz menu wigilijne/Sos koperkowy2001-11-29 23:32:51 | Magdalena Bassett inne posty tego autora
n...@m...ch wrote: > Jak sie robi sos koperkowy? Ja robie tak: 2 lyzki maki 2 lyzki masla pol lyzeczki bialego pieprzu sol do smaku 05. l dobrego rosolu z kury 100 ml smietanki ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Czili Con Carne?2001-12-01 18:53:57 | Magdalena Bassett inne posty tego autora
Chili con carne to temat tak szeroki jak bigos. W Teksasie co roku odbywaja sie wielkie konkursy na najlepsze chili con carne, ktore tam zawsze jest bez fasoli. W Meksyku, skad pochodzi to ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Rok w Prowansji2001-12-02 23:32:36 | Magdalena Bassett inne posty tego autora
Ewa wrote: > Przeczytalam wlasnie ww. ksiazke i poczulam sie zauroczona. Zarowno > znakomita literatura, jak i przepiekna wizja spokojnego, leniwego zycia na > prowansalskiej ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Buleczki drozdzowe - klapa2001-12-02 23:45:25 | Magdalena Bassett inne posty tego autora
Danka wrote: > > No to zabralam sie wreszcie wczoraj za pichcenie czegos z drozdzami. Mam > tylko te Oetkera, instant. [...] > Tak wiec pomimo ogromnego slinotoku na ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: jak wykorzystać świeży imbir?2001-12-03 17:47:48 | Magdalena Bassett inne posty tego autora
Basia wrote: > > Czy jakis dobry duszek powie mi co mozna zrobic ze swiezym > imbirem(bezmiesnie). > Kupilam kawalek klacza, w czasie choroby dodalam troszke do herbaty a ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia