Szukana fraza: Autor: Krystyna Chiger <k...@p...pl>
Znaleziono: 2000 wiadomości
2004-01-27 14:38:09 | Krystyna Chiger inne posty tego autora
waldek wrote: > > Znaczy się, mam łatwiejsze życie, bo surówki lubię chrupiące, naprawdę > ==== > Ja też. Z przyjemnością zjadam wszelkie surówki: marchew, seler ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: koniec miesiąca...2004-01-28 12:39:17 | Krystyna Chiger inne posty tego autora
Sylwia wrote: > witam!! co robicie na obiad pod koniec miesiąca gdy piszczy w portfelu, > żeby było "dobre i tanie":) ?? Zapiekanki pod tytułem "przegląd ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: koniec miesiąca...2004-01-28 13:47:06 | Krystyna Chiger inne posty tego autora
waldek wrote: > > W Wawie musiałbyś wydać od 30-50-% więcej na to wszystko. Przynajmniej w > > Śródmieściu. > ===== > W Warszawie, jak wiadomo, zarobki są wyższe ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Przyprawy a kuchnie swiata (crosspost psw/prk)2004-01-29 10:58:43 | Krystyna Chiger inne posty tego autora
Krysia Thompson wrote: > a i pizzy tam nie bylo? przeciez bez ketczupu nie ma pizzy > polskiej...to jak to? nienowoczesna??? To jaką ja pizzę robię? Keczupu i majonezu nie ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Przyprawy a kuchnie swiata (crosspost psw/prk)2004-01-29 11:28:21 | Krystyna Chiger inne posty tego autora
BasiaBjk wrote: > > No dobrze. A co poważnie sądzicie o przyprawach w kuchni polskiej? > W aspekcie historycznym, obyczajowym, czy praktycznym? ;) Z ziółek polskie mogą ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: ??2004-01-30 10:38:07 | Krystyna Chiger inne posty tego autora
Magdalena Bassett wrote: (...) > A na obiad robie dzis kopytka z sosem grzybowym, ino te grzyby to jakies > japonskie shiitake i myiake. Ciekawe, jakby takie danie nazwac, do > ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: ??2004-01-30 14:22:58 | Krystyna Chiger inne posty tego autora
Krysia Thompson wrote: > >> A na obiad robie dzis kopytka z sosem grzybowym, ino te grzyby to jakies > >> japonskie shiitake i myiake. Ciekawe, jakby takie danie nazwac ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: czy obierać pieczarki?2004-02-02 11:56:29 | Krystyna Chiger inne posty tego autora
Sowa wrote: > Ja zawsze obieram - i te bielutkie i te starsze - jak tylko przypomnę sobie > na czym one rosną, to zaraz leń mnie odchodzi. Podłoże pieczarkowe jest tak ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Przyprawy a kuchnie swiata (crosspost psw/prk)2004-02-02 11:59:38 | Krystyna Chiger inne posty tego autora
BasiaBjk wrote: > Tatarak leczy też (podobno)schorzenia reumatyczne i artretyczne, więc > jesli kurczak był ciepiący, jak najbardziej. > O, jeszcze sobie przypomniałam*, że ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Przyprawy a kuchnie swiata (crosspost psw/prk)2004-02-02 14:12:29 | Krystyna Chiger inne posty tego autora
BasiaBjk wrote: > > Oj, chyba nie. Przednówek był wtedy, kiedy jeszcze nie ma lebiody > > i szczawiu, kiedy jeszcze nic nie wyrosło a zapasy z jesieni już się > > ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia