Szukana fraza: Autor: "waldek" <x...@o...pl>
Znaleziono: 968 wiadomości
2003-12-15 07:19:34 | waldek inne posty tego autora
==== To nie musi być koniecznie syrop. Do szklanki ciepłego mleka wciśnij ząbek czosnku, dodaj łyżkę miodu, łyżeczkę masła, zamieszaj i pij 3-4 razy dziennie na zdrowie. waldek ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Jakosc oleju a smazonych potraw2003-12-15 08:01:18 | waldek inne posty tego autora
> Nie żebym broniła tego gorszego oleju, czy jego producentów, ale bez > przesady, używam i drogiego i najtańszego oleju i nawet na tym najtańszym > całkiem normalnie da ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Maslo (was: Re: Krolik - i co dalej?)2003-12-15 08:05:28 | waldek inne posty tego autora
> Pamiętam, że moja babcia zawsze smażyła na klarowanym maśle. > Może spróbuj? ==== Pisałem o tym we wcześniejszym wątku. Do wysokich temperatur mam w lodówce słoik ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Maslo (was: Re: Krolik - i co dalej?)2003-12-15 08:57:22 | waldek inne posty tego autora
> Myślałam, że ci chodzi o skuteczne smażenie czegoś na maśle :) ===== Właśnie o skuteczne :-} Tylko, że masło sklarowane ma inne właściwości, zarówno jeśli chodzi o samo ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Znane, ale poczytać można.2003-12-15 11:14:57 | waldek inne posty tego autora
==== http://www2.gazeta.pl/kobieta/1,29408,741210. html waldek ==== [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Znane, ale poczytać można.2003-12-15 11:30:59 | waldek inne posty tego autora
> rzeczywiscie - widze, ze Ameryka zostala ponownie odkryta ==== Ja mam zawsze lepsze samopoczucie, kiedy po raz kolejny poczytam, ze dobrze sie odzywiam. Od samopoczucia wiele zalezy ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Marmite- angielski specjal2003-12-15 11:56:28 | waldek inne posty tego autora
> No tak. Marmite to przysmak Angoli. ==== W Angoli nic o tym nie wiedzą :-} waldek ==== [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Jakosc oleju a smazonych potraw2003-12-16 12:12:51 | waldek inne posty tego autora
> Wiec jaki olej polecilbys do smazenia ? ===== Rzadko używam oleju, ale jak już, to smażę na Bartku. Żadnych zastrzeń nie mam. waldek ===== [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: strucla makowa2003-12-16 12:24:14 | waldek inne posty tego autora
==== Tu jest pokazane jak zawijać w papier i piec. W pasku Obejrzyj film trzeba wybrać struclę. http://www2.gazeta.pl/kobieta/0,24247.html waldek ==== [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Klarowanie masla2003-12-16 12:46:41 | waldek inne posty tego autora
> Wrzucasz masło do garnka i podgrzewasz je na BARDZO małym ogniu. ===== Na bardzo małym to i tak może być za dużo. Jak zacznie się robić brunatne to po ptakach. Dobrze jest ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia