Szukana fraza: Autor: Waldemar Krzok <w...@c...de>
Znaleziono: 371 wiadomości
2005-04-13 13:15:14 | Waldemar Krzok inne posty tego autora
Aga wrote: > Jak zrobic dobra kruszonke do ciasta drozdzowego? Nigdy tego nie > robilam, ale maz zamowil ciasto drozdzowe z kruszonka (takie jak u mamy > heh, wiec musze sie ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: dobra kruszonka2005-04-13 13:34:50 | Waldemar Krzok inne posty tego autora
doto wrote: >>przed pieczeniem. Przynajmniej tak się u nas w domu robiło. Sam >>kruszonki nie mieszałem, ale składniki to masło, mąka i cukier. >>Proporcji nie znam, ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: obiad:)2005-04-14 08:18:01 | Waldemar Krzok inne posty tego autora
batory wrote: > Gadu, gadu, a nikt Ci nic konkretnego nie powiedział. to znaczy ja też nie? To po cholerę pisałem? Waldek [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: zielony, zielony pieprz.2005-04-18 11:21:15 | Waldemar Krzok inne posty tego autora
maciej debski wrote: > mam sporą ilość świeżego zielonego pieprzu w gałązkach, > testowałem go w curry i lasagnii, > w postaci lekko posiekanej i podduszony daje ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: maszynka do miesa2005-04-18 12:02:08 | Waldemar Krzok inne posty tego autora
Marian wrote: > Czy ktos uzywal moze reczna maszynke do mielenia miesa rozmiar 22 (taka > przykrecana na stale srubami do blatu)? Chodzi mi o to, czy nadaje sie do > mielenia ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Kopytka inaczej2005-04-18 14:46:13 | Waldemar Krzok inne posty tego autora
Iwona_s wrote: > Użytkownik "medea" <e...@p...fm> napisał w wiadomości > > >>Uświadomcie mnie, jeśli odkryłam Amerykę. Zrobiłam dziś coś ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Kuchnia turecka - oryginalna2005-04-20 10:03:43 | Waldemar Krzok inne posty tego autora
Marsjasz wrote: >>> trunki najlepsza wódeczka anyzowa grosze kosztuje >> >> >> >> No dobrze, a jak to wlasciwie jest z alkoholem tamze? Przeciez to kraj ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: scamorza i taleggio2005-05-09 11:50:42 | Waldemar Krzok inne posty tego autora
jot.be wrote: >>scamorza to wędzona mozarella. > > > Eee, niezupełnie. > Scamorza też jest biała i wędzona. > Choć w smaku są zbliżone mają trochę inną ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Ziemniaki do obiadu2005-05-09 14:59:00 | Waldemar Krzok inne posty tego autora
Elisha wrote: > A może taka sałatka z ziemniaków jak w Niemcy uwielbiają - ugotowane > ziemniaki w mundurkach starte po ostygnięciu na grubej tarce z cebulką > doprawione ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: "nowosci" na polkach sklepowych, czyli czytaj etykiety2005-05-10 07:44:49 | Waldemar Krzok inne posty tego autora
Martka wrote: >>a kiedy będą wprowadzone w życie normy europejskie? Znaczy masło jest to >>produkt zrobiony z mleka krowiego, miód jest pszczeli i podobne? Pewnie ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia